ΟΦΗ - ΑΡΗΣ: Τελευταία νίκη των γηπεδούχων το 2019

Στο Ηράκλειο οι δύο ομάδες δεν έχουν ισοπαλία από το Νοέμβριο του 2004. Από τότε σε δέκα αγώνες ο ΟΦΗ έχει τέσσερις νίκες και ο Άρης έξι.

Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Άρη σήμερα (17:00 COSMOTE SPORT 2 HD) στο «Θ. Βαρδινογιάννης», στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ δεν αγωνίστηκαν κόντρα στον Απόλλωνα, καθώς το παιχνίδι αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα της Ριζούπολης. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι έχασαν και αυτοί στον Πειραιά την περασμένη αγωνιστική. 

Ο ΟΦΗ
Το τελευταίο παιχνίδι του για τον πρώτο γύρο με τον Απόλλωνα Σμύρνης αναβλήθηκε και μεταφέρθηκε στις 12 Ιανουαρίου.

Στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε γνώρισε τη δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα, όπως και με τον ΠΑΟΚ, έτσι και με τον Ολυμπιακό, στην έδρα του. Έχοντας κερδίσει ο ΟΦΗ τα τρία προηγούμενα, κρατήθηκε στην πρώτη εξάδα.

Κέρδισε πάντως τα δύο από τα τρία τελευταία στο Ηράκλειο, αφού δεν είχε νίκη στα τέσσερα πρώτα. Έχει κρατήσει τρεις φορές το «μηδέν» και έχει δεχτεί από τρία γκολ σε άλλα τρία παιχνίδια.

Μόνο ο Ολυμπιακός έχει λιγότερες ήττες από τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα.

Ο Άρης
Ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην 7η θέση της βαθμολογίας χάνοντας από τον Ολυμπιακό, ωστόσο έχει και την ποινή των έξι βαθμών.

Δεν έχει ισοπαλία στα οκτώ τελευταία, με πέντε νίκες και τρεις ήττες. Οι μοναδικές ισοπαλίες του είναι τα 0-0 στην έδρα του με ΟΦΗ και Απόλλωνα.

Μετά τα πέντε γκολ από τον ΠΑΣ Γιάννινα, δέχτηκε μόνο ένα σε τρία παιχνίδια.
Εκτός έδρας έχει χάσει από τον Ιωνικό και μετά κέρδισε δύο στη σειρά, από την ΑΕΚ και μετά πάλι κέρδισε δύο στη σειρά, και τώρα από τον Ολυμπιακό.

Όταν συναντιώνται: 
Πριν από δύο χρόνια ο ΟΦΗ νίκησε για τελευταία φορά τον Άρη. Ήταν 14 Δεκεμβρίου 2019 και επικράτησε 3-1 στο Ηράκλειο (30’ σουτ Ρικάρντο Βαζ, 71’ σουτ Φερέιρα, 73’ σουτ Φιγκεϊρέδο – 12’ σουτ Ιντέγε).

Από τότε ο Άρης έχει τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία, αυτή στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος. Επίσης νίκησε και στο πρώτο ματς Κυπέλλου την 1ηΔεκεμβρίου με 3-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο ΟΦΗ δεν έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια για το πρωτάθλημα, τα δύο από αυτά στο Ηράκλειο, όπου ο Άρης πέτυχε ισάριθμες νίκες.

Στο Ηράκλειο δεν έχουν ισοπαλία από το Νοέμβριο του 2004. Από τότε σε δέκα αγώνες ο ΟΦΗ έχει τέσσερις νίκες και ο Άρης έξι.

Η προϊστορία
Νίκες ΟΦΗ: 27
Ισοπαλίες: 15
Νίκες Άρη: 41
Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ
Νίκες ΟΦΗ: 22
Ισοπαλίες: 7
Νίκες Άρη: 12

Στον πρώτο γύρο
13.09.2021: Άρης – ΟΦΗ 0-0
Πέρυσι
19.12.2020: ΟΦΗ – Άρης 0-3
(29’ σουτ Μπερτόλιο, 42΄σουτ Μπερτόλιο, 76’ πέναλτι Ματίγια)

ΠΗΓΗ: SUPER LEAGUE 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News