ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ: Πώς πήρε την... πορτογαλική υπηκοότητα
Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς έλαβε την πορτογαλική υπηκοότητα, όπως αναφέρει η πορτογαλική Publico.
Ο Αμπράμοβιτς μπόρεσε να γίνει Πορτογάλος πολίτης βάσει του νόμου περί επαναπατρισμού ως απόγονος Σεφαραδίτικων Εβραίων που ζούσαν στην Ιβηρική Χερσόνησο και εκδιώχθηκαν τον 15ο αιώνα.
Οι παππούδες και γιαγιάδες του Ρομάν, Ναχμάν Λεϊμπόβιτς και Τόιμπε Στεπάνοβα Αμπράμοβιτς ήταν Εβραίοι της Λευκορωσίας που μετά την επανάσταση μετακόμισαν στη Λιθουανίας και πήραν το όνομα Αμπραμαβίτσιους.
Το 2018, ο Αμπράμοβιτς είχε προβλήματα με την παράταση της βρετανικής βίζας. Στα τέλη Νοεμβρίου, παρακολούθησε τον εντός έδρας αγώνα της Τσέλσι για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Καλαμάτα: Ο λόγος της παραίτησης Βοσνιάδη και το...deja vu
- Παναθηναϊκός AKTOR: Tα όνειρα του Αταμάν κι ο ονειρικός Χουάντσο
- Συγκλονίζει ο Λημνιός για Μπάλντοκ: «Είχαμε καλό δέσιμο, με ρωτούσε κάθε μέρα τι κάνει ο νεογέννητος γιος μου»
- Ο Γιαννακόπουλος επιμένει για το ευρωπαϊκό: «Θα είναι το πιο μάγκικο»
- ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την Ελλάδα για την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου
