ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ποιοί δοκιμάζονται από τον Μαρτίνς στην Αυστρία

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, θέλει να τεστάρει στα φιλικά της Αυστρίας συγκεκριμένους παίκτες από τους οποίους έχει περισσότερες απαιτήσεις

Τα καλοκαιρινά φιλικά είναι χρήσιμα για εκείνους που ξέρουν καλύτερα, δηλαδή τους προπονητές. Ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε και προγραμματίστηκαν πολλά φιλικά γιατί έχει να τσεκάρει πολλά. Πολλά πρόσωπα και πολλά «πράγματα». Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι σε πλήρη εγρήγορση. Δεν είναι μόνο οι μεταγραφές που περιμένει. Είναι, κυρίως, αξιολόγηση και η ετοιμότητα των παικτών που έχει στα χέρια του. Ειδικά το πρώτο, δηλαδή η αξιολόγηση, αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές του δουλειές στην περίοδο του βασικού σταδίου προετοιμασίας που μόλις άρχισε στην Αυστρία.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες από τους οποίους περιμένει να δει πράγματα. Περιμένει να τον πείσουν ότι αξίζουν να μείνουν στο ρόστερ και τη νέα σεζόν. Ποιοί είναι οι υπό δοκιμή; Ο Κένι Λαλά, ο Λάζαρ Ρατζέλοβιτς, ο Τιάγκο Σίλβα, ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ, ο Πέπε και Νίκολα Τζούμιτς. Αυτοί, κυρίως, είναι υπό δοκιμή. Μα, μπορεί να πει κάποιος, δεν γράφεις και τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ; Φυσικά και ο Μολδαβός δεν μπορεί να είναι στην ίδια κατηγορία. Και συμβαίνει αυτό για δύο λόγους. Ο Πορτογάλος προπονητής καταλαβαίνει ότι ένας αρκετά νεαρός παίκτης που ήρθε από μικρομεσαία πορτογαλική ομάδα με ελάχιστες απαιτήσεις και μάλιστα μεσούσης της περιόδου, δεν θα μπορούσε να είναι σούπερ από την αρχή.

Επίσης, μετά και το φινάλε του Χοσέ Χολέμπας, δεν θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να ψάξει για δύο αριστερά μπακ. Εξάλλου ο 50χρονος τεχνικός είναι βέβαιος ότι ο Ρέαμπτσιουκ θα είναι ακόμα καλύτερος κάνοντας προετοιμασία με την ομάδα. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, δηλαδή επειδή ήρθε πέρυσι μεσούσης της περιόδου, ο Μαρτίνς ήταν πιο ανεκτικός με τον Κένι Λαλά και παράλληλα είναι αισιόδοξος πως θα δείξει (δείχνει ήδη) καλύτερα πράγματα φέτος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News