ΝΤΑΝΙ ΚΑΡΒΑΧΑΛ: Ολοκληρώνει ένα εφιαλτικό 2021

Ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώνει το τρέχον ημερολογιακό έτος με μόλις 21 εμφανίσεις σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις, ενώ έχει φτάσει μόλις στο 38,8 τοις εκατό των πιθανών λεπτών συμμετοχής.

Ο Ντάνι Καρβαχάλ έμεινε εκτός αποστολής και εν’ όψει του αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο λόγω του μυϊκού τραυματισμού και πλέον ελπίζει ότι το νέο έτος τα πράγματα θα είναι καλύτερα.  Το 2021 είναι μακράν ο χειρότερος χρόνος στην καριέρα του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή σε επίπεδο τραυματισμών, αφού έχει χάσει συνολικά 32 ματς. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Το 2020 έπαιξε το 65% των πιθανών λεπτών συμμετοχής, ενώ υπήρχαν και χρονιές που είχε ξεπεράσει το 70%, όπως το 2019, το 2016 ή το 2013, όταν ουσιαστικά είχε επιστρέψει από το δανεισμό του στη Μπάγερ Λεβερκούζεν. 

Ένας από τους στόχους του νέου τεχνικού επιτελείου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν να καταστρώσουν ένα πολύ εξειδικευμένο πλάνο για τον Καρβαχάλ. Αυτό περιελάμβανε φυσικά ειδικές προπονήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες του ποδοσφαιριστή και φυσικά μία πολύ συγκεκριμένη δίαιτα στην οποία είχε αναφερθεί ο ποδοσφαιριστής και με μία δόση χιούμορ στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση Ελλάδα-Ισπανία στο ΟΑΚΑ: «Τώρα ακολουθώ μία δίαιτα χωρίς γλουτένη, χωρίς σιτάρι και με πολλά λαχανικά. Είναι σαν να τρώω μπρόκολο από το πρωί μέχρι το βράδυ». 

Μπορεί να μην τρελαινόταν λοιπόν στην ιδέα του συγκεκριμένου μενού, αλλά ακόμα και αυτό έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η επιστροφή του σε συνδυασμό με αυτήν του Φερλάν Μεντί άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο για το σερί της Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον Ντάνι Καρβαχάλ στον αγωνιστικό χώρο οι «μερένγκες» είχαν 4 νίκες στο Champions League, ενώ στο ισπανικό πρωτάθλημα μέτρησαν 10 νίκες και 2 ισοπαλίες. 

Στην εντός έδρας λευκή ισοπαλία με την Κάντιθ φάνηκε η απουσία του (είχε αποχωρήσει στο 81′ του ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης). Ο Λούκας Βάθκεθ δεν είναι καθαρόαιμο ακραίο μπακ. Ταιριάζει καλύτερα σε ένα σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και δύο ακραίους μπακ-χαφ, με τον ίδιο φυσικά να είναι στα δεξιά. Αλλά αυτό το σύστημα δεν είναι και το πλέον αγαπημένο του Κάρλο Αντσελότι. Πέρσι ο Ντάνι Καρβαχάλ είχε 15 εμφανίσεις, ενώ φέτος έχει 16 σε συλλογικό επίπεδο. Μέσα στο 2021 σε επίπεδο εθνικών ομάδων έχασε την τελική φάση του Euro, αλλά και τα τελικά του Nations League, ενώ επέστρεψε στη δράση στην Αθήνα κόντρα στην Εθνική Ελλάδας. Ο Κάρλο Αντσελότι ελπίζει ότι με την έλευση του νέου έτους θα έχει και πάλι στη διάθεσή του έναν από τους πλέον χρήσιμους ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News