ΣΚΩΤΙΑ: Ανώτατο όριο 500 φιλάθλων στα γήπεδα

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκωτίας, από τις 26 Δεκεμβρίου θα μπει ανώτατο όριο 500 φιλάθλων σε όλα τα γήπεδα της χώρας, κάτι που επηρεάζει και το ντέρμπι του Old Firm, ανάμεσα στην Σέλτικ και την Ρέιντζερς.

Ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, επηρεάζοντας και τον αθλητισμό. Η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον ανάγκασε μάλιστα την κυβέρνηση της Σκωτίας να προβεί σε αλλαγές όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και στα γήπεδα.

Πιο συγκεκριμένα από τις 26 Δεκεμβρίου, θα μπει ανώτατο όριο σε όλες τις εγκαταστάεις και γήπεδα όσον αφορά τους φιλάθλους, που δεν θα υπερβένουν τους 500, με τον περιορισμό να έχει ισχύ τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Παράλληλα, όλες οι ομάδες στις τέσσερις πρώτες κατηγορίες θα υποχρεούνται να πραγματοποιούν καθημερινά τεστ, ειδικότερα αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η απόφαση αυτή επηρεάζει και την αναμέτρηση της Σέλτικ με την Ρέιντζερς που είναι προγραμματισμένη για τις 2 Ιανουαρίου, με το ντέρμπι του Old Firm να μην αποτελεί εξαίρεση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News