ΜΙΚΕΛ ΟΓΙΑΡΘΑΜΠΑΛ: Θα του μείνει αξέχαστο το 2021

Ο αρχηγός και ηγέτης της Ρεάλ Σοσιεδάδ κατέκτησε φέτος το Copa del Rey, ήταν αργυρός ολυμπιονίκης στο Τόκιο, φιναλίστ στο Nations League και φυσικά συνεχίζει στο Europa League με την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν.

Ο Μίκελ Ογιαρθάμπαλ σίγουρα έχει στο μυαλό του την τελευταία ενέργειά του για το 2021, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα στο ματς με τη Βιγιαρεάλ στη «Ρεάλε Αρένα». Δεν ήταν και ο πλέον ιδανικός τρόπος, για να αποχαιρετήσει ένα ημερολογιακό έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία. Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2021 θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του Ογιαρθάμπαλ.

Αρχικά ήταν μία ιδιαίτερα ιστορική στιγμή η επιστροφή της Ρεάλ Σοσιεδάδ στους τίτλους. Αναφερόμαστε φυσικά στον έναν από τους δύο τελικούς του Copa del Rey που διεξήχθησαν μέσα στο 2021. Ήταν το σπουδαίο ραντεβού με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η εκκρεμότητα της σεζόν 2019-2020 (δεν είχε διεξαχθή στην ώρα του εξ αιτίας του κορωνοϊού). Ήταν μάλιστα ο ίδιος ο Μίκελ Ογιαρθάμπαλ που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, για να στεφθεί κυπελλούχος η Ρεάλ Σοσιεδάδ στον πρώτο και μοναδικό μέχρι τώρα βασκικό τελικό στην ιστορία του θεσμού.

Μετά τα ημιτελικά του πρόσφατου Euro ήταν επίσης από τους βασικούς συντελεστές της ολυμπιακής εθνικής ομάδας της Ισπανίας. Στην πορεία μέχρι τον τελικό σκόραρε 3 φορές, η τελευταία εξ αυτών για να στείλει ουσιαστικά το ματς με τη Βραζιλία στην παράταση, εκεί όπου τελικά η «φούρια ρόχα» δεν μπόρεσε να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Ο Μίκελ Ογιαρθάμπαλ είχε ανοίξει το σκορ και στον τελικό του Nations League με τη Γαλλία, πριν ο Μπενζεμά και ο Εμπαπέ ολοκληρώσουν την ανατροπή για τους «τρικολόρ». Σίγουρα το ιδανικότερο θα ήταν να πανηγυρίσει στο τέλος, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο έχουν πολύ μεγάλη αξία αυτές οι τρεις πορείες.

Στο κομμάτι που αφορά τη σεζόν 2021-2022 ο 24χρονος από την Έιμπαρ έχει 19 εμφανίσεις και 9 γκολ σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις. Γενικά οι συνολικοί του αριθμοί εντυπωσιάζουν: στα 24 του το «κοντέρ» γράφει ήδη 258 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Ρεάλ Σοσιεδάδ και 73 γκολ. Είναι ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος το καλοκαίρι του 2018 πήρε τη φανέλα με το νούμερο 10 που είχε μέχρι τότε ένας εκ των θρύλων της ομάδας, Τσάμπι Πριέτο. Ο τελευταίος ήταν και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των οπαδών της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η «κληρονομιά» ήταν βαριά για τον Μίκελ Ογιαρθάμπαλ. Ωστόσο και το 2021 απέδειξε ότι είναι πέρα για πέρα άξιος συνεχιστής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News