ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Κόβουν το γήπεδο για 10 χρόνια σε όσους ανεβάζουν ρατσιστικά σχόλια

Σύντομα στη βρετανική Βουλή θα προωθηθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο που εξισώσει τα δια ζώσης ρατσιστικά σχόλια με την διαδικτυακά και θα επισύρει αποκλεισμό έως και δέκα χρόνων από την παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων.

Αυστηρές ποινές σε όσους ποστάρουν ρατσιστικά σχόλια προτίθεται να βάλει άμεσα η βρετανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Πρίτι Πάτελ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σε όσους «ανεβάζουν» ρατσιστικά σχόλια στο διαδίκτυο μπορεί να αποκλειστεί η πρόσβαση στα γήπεδα της Αγγλίας και της Ουαλίας μέχρι και για 10 χρόνια.

Το νέο νομοσχέδιο θα φέρει σύντομα προς ψήφιση η Βρετανίδα Υπουργός επεκτείνοντας ουσιαστικά και στο διαδίκτυο τη νομοθεσία που ισχύει για αντίστοιχες δια ζώσης συμπεριφορές.

«Ο ρατσισμός δεν είναι αποδεκτός και το ποδόσφαιρό καιρό τώρα έχει κυριευτεί από κατάπτυστη προκατάληψη. Όσοι ευθύνονται για ρατσιστική επίθεση διαδικτυακά θα πρέπει να τιμωρούνται και να τους απαγορεύεται να παρακολουθούν δια ζώσης ποδοσφαιρικά παιχνίδια», τόνισε η Πάτελ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News