ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Η παράμετρος του Κουρμπέλη για τις μεταγραφές

Η επιστροφή του αρχηγού του Τριφυλλιού επηρεάζει τις αποφάσεις του Γιοβάνοβιτς, αλλά και τον Σεχ Νιας.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι η κρίσιμη παράμετρος «Χ» για το μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο. Επειδή εάν επιστρέψει απολύτως υγιής, τότε θα αποτελέσει μία έξτρα ποιοτική επιλογή για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη μεσαία γραμμή και για το κέντρο της άμυνας. Αντίθετα, εάν ο αρχηγός του Τριφυλλιού δεν επανέρθει, τότε ο Σέρβος προπονητής θα έχει ανάγκη από έναν παίκτη για τον «άξονα», ώστε να έχει επαρκείς λύσεις μέχρι το τέλος της σεζόν.

Βέβαια, η ενσωμάτωση του Κουρμπέλη στις προπονήσεις της ομάδας δεν οριοθετείται άμεσα. Προσδιορίζεται για τα τέλη του μήνα ή για τις αρχές Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Αρκάς αμυντικός χαφ θα ανακτήσει πλήρως τη φόρμα του μέχρι την έναρξη των Play Off. Χρονικό διάστημα που ίσως ακούγεται μακρινό, αλλά είναι λογικό τηρουμένης της απραξίας δεκατριών μηνών από την οποία προέρχεται ο Κουρμπέλης.

Ο Κουρμπέλης θα δοκιμάσει να προπονηθεί σε πιο έντονους ρυθμούς στη διάρκεια του Ιανουαρίου, για να ανταποκριθεί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού. Πρακτικά, μέχρι τα τέλη του μήνα, ο Γιοβάνοβιτς θα έχει εικόνα για την επιστροφή του διεθνούς μέσου και θα γνωρίζει εάν έχει ανάγκη από μεταγραφή. Έστω με μία προσωρινή λύση του δανεισμού ενός παίκτη, ο οποίος θα βοηθήσει για έξι μήνες και θα καλύψει τα κενά.

Η ξεχωριστή περίπτωση του Νιας

Ο Σεχ Νιας είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αρέσει στον Γιοβάνοβιτς. Για τον Παναθηναϊκό θα ήταν μία εξαιρετική επιλογή με μακροπρόθεσμη προοπτική. Τόσο για να προσφέρει άμεσα, όσο και επειδή είναι ένας νεαρός σε ηλικία, με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Για αυτό και ο Σενεγαλέζος μεσοαμυντικός αντιμετωπίζεται από τους «πράσινους» ως ξεχωριστή περίπτωση και θα ασχοληθούν μαζί του, εφόσον είναι εφικτό.

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής έχει στο μυαλό του να παίξει σε πρωτοκλασάτη ομάδα, παρά να μετακινηθεί στη χαμηλή ζώνη της Ligue 1. Τουλάχιστον για την ώρα, που έχει χρόνο μέχρι τα τέλη του μήνα, ο Νιας δεν συζητά μεταγραφή στο επίπεδο της Λορίαν ή της Μπρεστ, για την οποία έγραψε σήμερα (27/12) το Radio Monte Carlo. Αντίθετα, ο Αφρικανός δίνει προτεραιότητα στον Παναθηναϊκό ή την Άντερλεχτ.

Ασφαλώς, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Νιας θα παίξει η Λιλ. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας έχει τα δικαιώματα του Σενεγαλέζου και προς το παρόν, αξιώνει υπερβολικά χρήματα, οπότε οι ενδιαφερόμενοι τηρούν στάση αναμονής. Ωστόσο, στο ενδεχόμενο να ξεμείνει ο Νιας ανενεργός, η Λιλ αναμένεται να μειώσει τις απαιτήσεις της…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News