ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στα προημιτελικά!

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, οι τέσσερις προημιτελικοί, ποιοι θα συναντηθούν στους ημιτελικούς και πως φτάνουμε στον τελικό.

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, με τη βοήθεια του πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα των Ανδρών το 2004 Κώστα Κατσουράνη, οι κληρώσεις για την προημιτελική και την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς και για την τυπικά γηπεδούχο ομάδα του τελικού της διοργάνωσης.

Μι κλήρωση με σχετική αίγλη συγκριτικά με προηγούμενες κληρώσεις. Αυτή τη φορά επελέγη και δημοσιογράφος για την παρουσίαση κι αυτή ήταν η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου. Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο «Athens Marriott». Γενικά η όλη διαδικασία δεν θύμιζε σε τίποτα προηγούμενες κληρώσεις και ήταν πολύ καλύτερη. Πέρα από την παρουσία του Κώστα Κατσουράνη και της Ζέτας Θεοδωρακοπούλου, έγινε ιστορική αναφορά στην πορεία των οκτώ ομάδων που έχουν φτάσει στην προημιτελική φάση.

Ακολούθησε σύντομη τοποθέτηση από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Ιάκωβος Φιλιππούσης, ανέλυσε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών που προέκυψαν είναι τα εξής:

Αρης – Λαμία

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

18 με 20 Ιανουαρίου οι πρώτοι αγώνες, 25 με 27 του ίδιου μήνα οι ρεβάνς.

Στην ημιτελική φάση θα αναμετρηθούν:

Παναθηναϊκός / Αναγέννηση Καρδίτσας – Αρης / Λαμία

ΠΑΟΚ / ΑΕΚ – Παναιτωλικός / Ολυμπιακός.

8 με 10 Φεβρουαρίου οι πρώτοι αγώνες και οι ρεβάνς 1-3 Μαρτίου.

Τυπικά γηπεδούχος του τελικού θα είναι η νικήτρια του ημιτελικού Παναθηναϊκός / Αναγέννηση Καρδίτσας – Αρης / Λαμία.

Δημητρίου: «Αυτή η εκδήλωση είναι η απάντηση σε όλους»

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, δήλωσε: «Θέλω να ευχηθώ υγεία, να έχουμε μια καλή χρονιά, με επίτευξη στόχων που έχουν θέσει όλα τα σωματεία για το 2022. Να δώσω συγχαρητήρια στις 8 ομάδες που έφτασαν στα προημιτελικά. Υπάρχει πλήρη διαφάνεια στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ένωση και αυτήν θα προσπαθήσω να διατηρήσω στην ΕΠΟ, μαζί με τους συνεργάτες μου. Επειδή έχουν υπάρξει δηλώσεις από ανθρώπους των σωματείων, αυτή η εκδήλωση είναι η απάντηση σε όλους».

Φιλιππούσης: «Δεν θα μπαίνει ποτέ χέρι στην κληρωτίδα»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης, στη σύντομη τοποθέτησή του, είπε μεταξύ άλλων: «Η ΕΠΟ έχει δρομολογήσει εδώ και καιρό ένα rebranding. Σύντομα θα δείτε νέο σχέδιο για τις κληρώσεις και θα είστε όλοι αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια. Με την ομόφωνη αποδοχή της ολιστικής μελέτης τον Αύγουστο είναι δέσμευση όλων μας ο εκσυγχρονισμός και μεταξύ άλλων η διαφάνεια. Από σήμερα οι κληρώσεις δεν θα γίνεται με ανθρώπινο παράγοντα, δεν θα μπαίνει ποτέ χέρι στην κληρωτίδα».

Δείτε εδώ την κλήρωση:

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News