ΑΕΚ: Βρίσκει λύση για Νταντσένκο-Ινσούα

Πολύ κοντά στο να «ξεφορτωθεί» τα συμβόλαια των δυο ποδοσφαιριστών η Ενωση

Πέρα από την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, πολύ σημαντική για την ΑΕΚ είναι και η αποχώρηση ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται.

Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκονται κυρίως οι Μιχάλης Μπακάκης, Ολεγκ Νταντσένκο και Εμάνουελ Ινσούα. Κι αν για τον πρώτο δεν υπάρχει κάτι προχωρημένο που να σηματοδοτήσει την αποχώρησή του, δεν ισχύει το ίδιο και για τους άλλους δυο.

Ο Νταντσένκο έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και ήθελε ένα μέρος του υπολειπόμενου συμβολαίου του για να αποχωρήσει. Τις τελευταίες ημέρες έγινε μια προσπάθεια μέσω ατζέντηδων για να βρεθεί ομάδα και φαίνεται πως η αναζήτηση είχε αποτέλεσμα καθώς η Ζόρια θέλει να εντάξει τον Ουκρανό στο ρόστερ της. Μάλιστα, οι δυο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία για δανεισμό του ποδοσφαιριστή για 1,5 χρόνο με μελλοντική οψιόν αγοράς.

Οσον αφορά τον Ινσούα, μετά το τέλος του δανεισμού του στην Αλδοσίβι δεν έχει βρεθεί άλλη ομάδα στην Αργεντινή για να τον αποκτήσει, παρά τις προσπάθειες της ΑΕΚ. Ο Αργεντίνος θέλει πέραν των δεδουλευμένων του και ένα ποσό ως αποζημίωση για να αποχωρήσει ως ελεύθερος, κάτι που είναι αρκετά πιθανό, μιας και οι διαπραγματεύσεις της Ενωσης με τον ποδοσφαιριστή είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ εξοικονομεί αρκετά χρήματα, τα οποία θα την βοηθήσουν έτι περαιτέρω στην μεταγραφική της ενίσχυση αλλά και στο να καλύψει το οικονομικό άνοιγμα που δημιουργήθηκε με τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Βελέζ Μόσταρ στο Conference League.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News