ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ: Αποκλείστηκε ο κίπερ της Ακτής Ελεφαντοστού λόγω ντόπινγκ (pic)

Χωρίς τον έμπειρο τερματοφύλακα θα παραταχθεί η ομάδα, αφού η FIFA τον απέκλεισε λόγω ντόπινγκ

Με το… αριστερό θα ξεκινήσει η Ακτή Ελεφαντοστού τις υποχρεώσεις της στο Κόπα Άφρικα, καθώς θα παραταχθεί κόντρα στην Ισημερινή Γουινέα δίχως τον βασικό της κίπερ, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Πιο αναλυτικά, ο Σιλβέν Γκμποχούο, αποκλείστηκε αφού εντοπίστηκε στον οργανισμό του η διεγερτική ουσία, τριμεταζιδίνη, την οποία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ, συγκαταλέγει στις απαγορευμένες ουσίες.

Η ανακοίνωση έγινε από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αιθιοπίας μία ημέρα πριν την διοργάνωση (8/1), ωστόσο οι άνθρωποι της Ακτής Ελεφαντοστού έκαναν του… κεφαλιού τους και τον συμπεριέλαβαν κανονικά στην αποστολή! 

 

 

 

Ο προπονητής της Ακτής Ελεφαντοστού, Πατρίς Μπομέλ, δήλωσε: «Στις αρχές του περασμένου έτους ζητήσαμε από τον Σιλβέν να κάνει μια οφθαλμολογική εξέταση, όπως κάνουν συχνά οι τερματοφύλακες. Το έκανε στην Αμπιτζάν. Ο γιατρός που τον εξέτασε συνταγογράφησε τα φάρμακα. Ο Σιλβέν πήρε το φάρμακο τον Μάρτιο, αλλά από τότε το σταμάτησε. Ενημερωθήκαμε για το αποτέλεσμα στις 27 Δεκεμβρίου. Υπήρχαν ίχνη της ουσίας στα ούρα του. Δώσαμε τη συνταγή»

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News