ΓΙΑΤΣΕΚ ΓΚΜΟΧ: Ο οικουμενικός «σαγόνιας» του ποδοσφαίρου μας και οι απίθανες ελληνικές του ιστορίες (vids, pics)

Γιάτσεκ Γκμοχ: Ο τεράστιος Πολωνός προπονητής που μεγαλούργησε στον Παναθηναϊκό, τη Λάρισα και αγαπήθηκε όσο λίγοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιορτάζει τα 83 του γενέθλια και το sportday.gr θυμάται στιγμές του που έγραψαν ιστορία!

Γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1939 στην πόλη Προύσκοβ της Πολωνίας,  χώρα στην οποία  έκανε σπουδαία αν και όχι μακράς, λόγω τραυματισμού, διάρκειας καριέρα ως ποδοσφαιριστής  πριν στη συνέχεια  ξεκινήσει μια ακόμα πιο επιτυχημένη ως τεχνικός στις εθνικές ομάδες.

Αρχικά την Ολυμπιακή την οποία στους Αγώνες του Μονάχου το 1972,  ως συνεργάτης του επίσης μετέπειτα…  Έλληνα Καζιμίρ Γκόρσκι,  συνοδήγησε στο χρυσό μετάλλιο καθώς  και την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Δυτικής Γερμανίας δύο χρόνια μετά, πριν το 1976 τον διαδεχθεί  στο πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού (έχοντας ως κορυφαία πορεία εκείνη της 5ης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1978). Έπειτα από ένα σύντομο ξενιτεμό στη Νορβηγία ο Γιάτσεκ Γκμοχ ήρθε… από σπόντα στην άλλη άκρη της Ευρώπης και την Ελλάδα  όχι για διακοπές αλλά για να μείνει, να αλλάξει πολλά και να διαπρέψει επί δεκαετίες.

 

Από το  Όσλο στα Γιάννενα από … σπόντα

Η έλευση του στο νοτιότερο ανατολικό άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης αξίζει αναμφίβολα αναφοράς όπως αναδεικνύει το εξαιρετικό  δημοσίευμα  το περασμένο καλοκαίρι με την υπογραφή του συναδέλφου Βαγγέλη Γυφτόπουλου επί δεκαετίες  ρεπόρτερ της ομάδας των Ιωαννίνων. Τότε ο Γκμόχ εργαζόταν στην Σκέιντ Όσλο και οι δύο…απεσταλμένοι του ΠΑΣ στην Πολωνία για να «κλείσουν» τον συμπατριώτη του  Αντρέι Στρεϊλάου (που το 1984 ήρθε τελικά στην Ελλάδα και οδήγησε την ΑΕΛ σε ιστορική επιτυχία  πριν τον υπέρτατο άθλο με τον Γκμοχ λίγα χρόνια μετά) ως διάδοχο του απολυμένου  Νίκου Αλέφαντου. Το τότε καθεστώς της Πολωνίας  η οποία ανήκε στο σύμφωνο της Βαρσοβίας δεν επέτρεψε στον Στρεϊλάου να εργαστεί σε μια καπιταλιστική (sic) κρατική οντότητα όπως η Ελλάδα. Αντ’ αυτού όμως οι Πολωνοί με τους οποίους ήρθαν σε επαφή οι άνθρωποι της ομάδας της Ηπείρου είχαν … αντιπρόταση. Και ο Γκμοχ  πείστηκε να  κάνει αυτό το μεγάλο βήμα ζωής. Συμφώνησε με την ηπειρωτική ΠΑΕ και κατηφόρησε… οδικώς (δύο μέρες ταξίδι) στην άκρη της Βαλκανικής  για να ξεκινήσει την μακροχρόνια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο του 1979.

 Μια καριέρα που από μόνη της  προσφέρει υλικό για ένα και περισσότερα … βιβλία. Όχι απλά δημοσιεύματα όπως το παρόν. Τα κατορθώματα του πάμπολλα, λίαν γνωστά και εντυπωσιακά δεν είναι όμως της … παρούσης συζήτησης που θα επικεντρωθεί περισσότερο σε άλλες διαστάσεις της ελληνικής του ποδοσφαιρικής (και όχι μόνον ζωής). Να πούμε μόνον μια, δυό επικεφαλίδες που λένε ορισμένες μεγάλες αλήθειες. Είναι μαζί με τον Αυστριακό Χέλμουτ Σενέκοβιτς οι δύο μοναδικοί τεχνικοί που έχουν καθίσει στους πάγκους των τριών ομάδων του ΠΟΚ (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός , ΑΕΚ) στα μέσα  και το τέλος της δεκαετίας του 80. Μετά τον ΠΑΣ (1981) η περιπλάνηση του τον έφερε και στους πάγκους των  Απόλλωνα Αθήνας (1981/1982), και ΑΕΛ(1982/1983), αλλά και τους Αθηναϊκό (1994/1995), Εθνικό Πειραιώς (1995/1996), Ιωνικό (1997/1998), Καλαμάτα (1998/1999), Πανιώνιο (1999/2000) και ξανά Ιωνικό (2002/2003) ενώ κορυφαία στιγμή όπως  το πανελλήνιο αναγνωρίζει δεν είναι το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό (1984) ή ακόμα και ο ημιτελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1984/1985 αλλά ο άθλος στην ΑΕΛ τρία χρόνια αργότερα.

 

Η ιστορική αδικία στη Λάρισα

Με γκολ του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα στο 87’ της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Ηρακλή (1-0), η Λάρισα έγινε η πρώτη (και τελευταία έως σήμερα) επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο  αρχιτέκτονας όμως Γκμοχ ούτε το πανηγύρισε, ούτε σήκωσε ποτέ την κούπα του πρωταθλητή. Μετά από αυτό το παιχνίδι απολύθηκε (!), καθώς οι φήμες ότι έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό του Γιώργου Κοσκωτά οργίαζαν. Την τελευταία αγωνιστικής  κόντρα στον ΠΑΟΚ κάθισε στον πάγκο ο βοηθός του, Οράσιο Μοράλες και ο …μύθος υποστηρίζει ότι ο Πολωνός έμαθε από την τηλεόραση την απόλυση του, την ώρα που  ποδοσφαιριστές και συνεργάτες του γιόρταζαν σε νυχτερινό κέντρο τη  απίστευτη θεσσαλική επιτυχία. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, ο Γκμοχ πράγματι ανέλαβε τον Ολυμπιακό από το  επόμενο καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν αναιρεί την ιστορική αδικία σε βάρος του.

Η Κύπρος και τα τηλεοπτικά του σόου

Το 1991  μετακόμισε στην Κύπρο, αναλαμβάνοντας τον ΑΠΟΕΛ, κατακτώντας το πρωτάθλημα και μένοντας εκεί μέχρι τα μέσα της σεζόν 1992/93 ενώ επέστρεψε στη μαρτυρική μεγαλόνησο και την ομάδα της Λευκωσίας  το 1996/97 εξασφαλίζοντας φίλους και στην άλλη ελληνική γωνιά της Ευρώπης.  Αυτός ο παμπόνηρος προπονητής (συχνότατα χαρακτηριζόταν ως «αλεπού» των πάγκων)  που έμελλε να αποτελέσει επιβεβαίωση της παροιμίας «ουδείς μονιμότερος του προσωρινού και … εργατικότερος του Πολωνού» κατάλαβε τους Έλληνες πολύ νωρίς. Μάλιστα ο αστικός μύθος  υποστηρίζει ότι κατανοούσε και μιλούσε άπταιστα ελληνικά όταν δεν είχε μια κάμερα μπροστά του. Εκεί που έδινε και πριν και μετά τα δικά του σόου και εντυπωσίαζε το κοινό. Είτε με τα δικά του ελληνικά.  Όπως σε μια από τις πιο cult και λατρεμένες διαφημίσεις για λογαριασμό στοιχηματικής εταιρίας (εκ περιτροπής με Κώστα Φραντζέσκο και  τον δημοσιογράφο Παύλο Παπαδημητρίου στην οποία έλεγε πάνω – κάτω «είμαι ο Γιάτσεκ Γκμοχ και στο τόσο κρόνια που μπρίσκομαι στο Ελλάντα, ντεν έμαθα μιλάω τα ελληνικά». Είτε με τα δικά του …αμερικανικά στην πατρίδα του την Πολωνία.  Μέσα σε ελάχιστα 24ωρα ξεπέρασαν τις 131.000  οι συμπατριώτες  του ποδοσφαιρόφιλοι  που έσπευσαν να δυο το video  με τον Γκμοχ να παραχωρεί συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφέροντας το NBA ως ΝΒΙ! Ο δημοφιλής Πολωνός τεχνικός δανείζεται την ατάκα του ΝΒΑ “Ι love this game”, όμως μπερδεύει τα αρχικά του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο προσφωνόντας το «ΝΒΙ».  Ο παρουσιαστής  έσπευσε να τον διορθώσει  με τον Γκμοχ να  ξεσπά σε γάλια αυτοσαρκαζόμενος.

Ο μετεωρολόγος και το καλτ μηχανάκι στις προπονήσεις

Είχε κόντρες με αστέρια, και δεν δίσταζε να επιβάλλει εξαιρετικά απαιτητικές προπονήσεις. Πρωτόγνωρα στην Ελλάδα στοιχεία ήταν η τρομερή του προσήλωση στη στρατηγική και την κατάλληλη προετοιμασία πριν από κάθε αγώνα. Είχε μάλιστα προσλάβει και… μετεωρολόγο να του λέει τον καιρό μια βδομάδα πριν από κάθε αγώνα! Αν είχε βροχή, θα  φρόντισε να κάνει πισίνα τον αγωνιστικό χώρο. Αν ο αγώνας θα γίνονταν σε ξηρό γήπεδο, η προπόνηση θα γίνονταν επίσης σε  ανάλογο έδαφος και τα πόδια των ποδοσφαιριστών μάτωναν. Αυτό, όμως, ήταν… το επιπλέον. Ο κανόνας προέβλεπε μαρτύρια για τους ποδοσφαιριστές την ώρα της προπόνησης. Η φυσική κατάσταση ήταν το Α και το Ω για τον Πολωνό. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το πέρασμα από τον Ολυμπιακό δεν στέφθηκε με επιτυχία επειδή οι σταρ Λάγιος Ντέταρι και Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες, δεν τρελαίνονταν από τη χαρά τους για αυτά τα …καψόνια και ζήτησαν μεταγραφή με αποτέλεσμα το πέρασμα του από την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να λάβει  πρόωρο τέλος. Για πρώτη φορά καθιέρωσε γυμναστή και έφερε οργανωμένο και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό εγύμνασης που βελτίωσε εντυπωσιακά την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Οι προπονήσεις σκληρές  με  εγερτήριο στις 5.30 το πρωί, πορεία  τεσσάρων χλμ με 20 κιλά στις πλάτες, ασκήσεις, ιατρική παρακολούθηση, προπόνηση με μπάλα, φαγητό, λίγη ξεκούραση και ξανά προπόνηση. Παύση στις οκτώ, σιωπητήριο στις 23.00.

Επικές οι σκηνές με την παρακολούθηση  του τρεξίματος της ομάδας στα βουνά με τον ίδιο να οδηγεί μηχανάκι για να προλαβαίνει τους ποδοσφαιριστές και τους συνεργάτες του. Παρόλα αυτά σύμφωνα με μαρτυρίες, όσων τον είχαν ζήσει στην πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό, για παράδειγμα, κατάφερε να κερδίσει όλους τους παίκτες του, ακόμη κι αν αρχικά τους έδινε άλλη εντύπωση.

 

 

Ένα σιδερένιο κλουβί για τον Γιάτσεκ

Η ελληνική «οδύσσεια» του είχε μέχρι και… σιδερένια κλουβιά. Το κακό έγινε εν έτη 1983. Ήταν Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, όταν, ο τότε νεαρός ρεπόρτερ Μένιος Σακελλαρόπουλος, πήγε να καλύψει την προπόνηση του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου. Κι έπειτα από …καταγγελία του Γκμοχ σε βάρος του  για …κατασκοπεία για λογαριασμό του Ολυμπιακού ο δημοσιογράφος της εφημερίδας  «Έθνος»  εισέπραξε τα της χρονιάς του από δεκάδες άτομα που ήταν εκείνη την ώρα στο γήπεδο. Κάτι ανάλογο  συνέβη και με τον συνάδελφό του  δημοσιογράφο του «Φιλάθλου» Χρήστο Κοντό. Την επόμενη μέρα έγινε χαλασμός με εφημερίδες και εισαγγελείς να ζητούν την απέλαση του Πολωνού προπονητή από τη χώρα. Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια στις 14 Οκτωβρίου 1983 και ο αθλητικός δικαστής επέβαλε στον Γκμοχ ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο μήνες.  Τιμωρία που σήμαινε  ότι θα απουσίαζε από τον πάγκο των «πρασίνων» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αρκετές εβδομάδες μετά. Και τότε έγινε το… ανεπανάληπτο παγκοσμίως. Κατασκευάστηκε πάνω από τη θύρα 11 σιδερένιο κλουβί διαστάσεων 1,50 Χ 0,70  με σκοπό να μπει μέσα ο προπονητής και να κοουτσάρει… λαθραία την ομάδα του στο αιώνιο ντέρμπι. Το συγκλονιστικό θέμα με τίτλο «Σε σιδερένιο κλουβί σφυρίζει ο Γκμοχ» δημοσιεύτηκε  άμεσα από τον ίδιο τον καταξιωμένο δημοσιογράφο στην εφημερίδα που εργαζόταν», και ακολούθησε… πάταγος. Ο Γκμόχ τελικά δεν μπήκε στο περιβόητο κλουβί αν και έγινε … πρόβα με κάποιον που είχε τον ίδιο σωματότυπο με τον Πολωνό αφού είχε  ανάψει… πράσινο φως για τη χρησιμοποίησή του. Το δημοσίευμα δημιούργησε νέο κύκλο αντιπαραθέσεων και νέα επέμβαση του αθλητικού δικαστή, που κάλεσε την αθηναϊκή ΠΑΕ σε απολογία για δυσφήμιση του αθλήματος! Ως δια μαγείας το κλουβί εξαφανίστηκε και άνθρωποι της διοίκησης ισχυρίστηκαν ότι ήταν… φωτομοντάζ κάτι που αποδείχθηκε ψέμμα από τον  επίσης  εξαιρετικό ρεπόρτερ της Μανόλη Σαριδάκη  ο οποίος το βρήκε πεταμένο σε χωράφι στα Σπάτα! Η  απίστευτη κι όμως ελληνική εκείνη «έμπνευση»  και κατασκευή είχε ως αιτία τη μεγάλη αναμέτρηση της 8ης Ιανουαρίου 1984 και χρειαζόταν οπωσδήποτε  να βρίσκεται ο Γκμοχ κοντά στην ομάδα του. Την παραμονή του ντέρμπι ανακοινώθηκε η αναστολή της ποινής του και κάθισε κανονικά στον πάγκο για πρώτη φορά μετά το επεισόδιο (ως τότε ήταν στην εξέδρα και έδινε οδηγίες με γουόκι τόκι!) και ολοκληρώθηκε ένα από τα πλέον απίθανα επεισόδια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ανακάλυψε και πρότεινε στον Παναθηναϊκό τον Λεβαντόφσκι

Ο «καλός στρατιώτης Γιάτσεκ» που επέστρεψε  για λίγο στους πάγκους ως υπηρεσιακός προπονητής του Παναθηναικού, την περίοδο 2010/2011 (αντικατέστησε τον Νίκο Νιόπλια στο νικηφόρο 4-2  επί του Ηρακλή, με ανατροπή) έπειτα από τη συνταξιοδότηση του εμφανίζεται συχνά ως τηλεσχολιαστής αγώνων στην ελληνική τηλεόραση. Άριστος γνώστης του πολωνικού ποδοσφαίρου λίγο έλειψε να φέρει στη χώρα μας τον κορυφαίο συμπατριώτη του ποδοσφαιριστή (κατά πολλούς όλων των εποχών) Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.  Ο Γκμοχ τον είχε εντοπίσει πριν από αρκετά χρόνια, όταν ο μεγάλος γκολτζής αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία της Πολωνίας. Η έκθεση που είχε ετοιμάσει μεταβιβάστηκε στον Κώστα Αντωνίου που τότε μετέφερε τις εισηγήσεις στον πρόεδρο της αθηναϊκής ΠΑΕ , όμως τελικά ο Λεβαντόφσκι  μεταπήδησε στην Λεχ Πόζναν ξεκινώντας την υπέρλαμπρη του καριέρα.«Ήξερα τον Λεβαντόφσκι από τις εμφανίσεις του στην Προύσκοφ. Αγωνιζόταν τότε στη Β΄ Εθνική και ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Μίλησα στον Αντωνίου, που ήταν σύμβουλος του προέδρου, για τον παίκτη. Σκέψου πως έχω ακόμα την ατζέντα με τις σημειώσεις μου για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του από ένα ματς που τον είχα παρακολουθήσει.Δυστυχώς αργήσαμε να πάρουμε αποφάσεις και τότε ήταν της μόδας να αποκτούν οι ελληνικές ομάδες ποδοσφαιριστές που θεωρούνταν μεγάλα ονόματα. Ο Λεβαντόφσκι τότε κόστιζε αν θυμάμαι καλά περίπου 500.000 ευρώ. Μέσα σε λίγες ώρες κατέληξε στην Λεχ Πόζναν και ο Παναθηναϊκός έχασε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία» δήλωσε πρόσφατα ο Γκμοχ για την υπόθεση αυτή.

 

 

Η περιπέτεια με τη σπείρα απατεώνων στο Κορωπί

Εκτός όμως από  σιδερένιο κλουβί η ελληνική του εμπειρία έχει και… σπείρα απατεώνων. Εκείνη (μία μια από αυτές) την περιβότητη που τηλεφωνεί σε ανυποψίαστους πολίτες ζητώντας τους χρήματα για κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο και προσπάθησε να εξαπατήσει και τον Γκμοχ που μένει στο Κορωπί τα τελευταία χρόνο. Συγκεκριμένα μία άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε στον  τότε 77χρονο πρώην τεχνικό και υποστήριξε πως είναι αστυνομικός, ενημερώνοντάς τον ότι ο γιος του χτύπησε με το αυτοκίνητό του μια γυναίκα αλβανικής καταγωγής, η οποία μάλιστα λίγο αργότερα πέθανε! Μάλιστα η… ιστορία της υποτιθέμενης αστυνομικού συνεχίστηκε λέγοντας στον Γκμοχ πως ο γιος του βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα, δίχως να αναφερθεί σε ποιο, και πως απ΄ έξω βρίσκονται συγγενείς της νεκρής γυναίκας θέλοντας να τον λιντσάρουν. Προκειμένου να μην συμβεί αυτό η «αστυνομικός» είπε στον αναστατωμένο πατέρα πως με 60.000 ευρώ η οικογένεια του «θύματος» θα αφήσει τον γιο του ήσυχο. Η «αλεπού των πάγκων» φρόντισε να την ενημερώσει πως δεν έχει τόσα χρήματα στο σπίτι και εκείνη του έκανε… καλύτερη πρόταση με λιγότερα χρήματα και παράλληλα με την καταβολή του ποσού ο γιος του θα επιστρέψει αμέσως στο σπίτι. Τη λύση έδωσε η σύζυγος του Γιάτσεκ Γκμοχ, η οποία τηλεφώνησε στον γιο της και εκείνος με τη σειρά του την ενημέρωσε πως δεν συμβαίνει τίποτα απ΄ όλα αυτά.

 

Συγγραφέας και πηγή ποιητικής έμπνευσης

Νωρίς στην καριέρα του στη χώρα μας έγινε και …συγγραφέας. Το Βιβλίο «Γιάτσεκ Γκμοχ Έξι Χρόνια στο Ελλάντα» από τις εκδόσεις Καρρέ το 1985 με την μέχρι τότε αυτοβιογραφία του,έγινε ανάρπαστο και εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα.  Και όχι μόνον αυτό μεταξύ άλλων αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης μεταξύ άλλων και του διαχειριστή της πολιτισμικής ιστοδελίδας biblioteque.gr που στην ποιητική του απόπειρα δημοσιευμένη στις 14 Φεβρουαρίου 2013 με τίτλο:

«Κανείς δε θυμάται τον Γιάτσεκ Γκμοχ» έγραψε τα παρακάτω:

«Κι αυτό είναι πολύ κακό και πολύ άσχημο
και γεράσαμε ανεπαισθήτως

δηλαδή με άλλα λόγια
δεν υπάρχουν συμμαθητές διαθέσιμοι
να σε χειροκροτήσουν

και τι μινάκι με αντίντας βρε  παλιοχοντρή
με τις ραγάδες-θα σε κράξουν λέμε

κι αυτό είναι πολύ άσχημο και
φέρνει δάκρυα στα μάτια
και στους αποφοίτους του ογδονταεφτά

 

 

Τα άλλα ελληνικά μέλη της οικογένειας Γκμοχ

 « Έχω δουλέψει σε πολλές ομάδες και χώρες, αλλά η καλύτερη πάστα ποδοσφαιριστών που είχα ήταν οι Έλληνες» έχει τονίσει εμφατικά ενώ αξίζει να φωτίσουμε εδώ μια άλλη άγνωστη διάσταση της … ελληνικότητας του. Ο επιχειρηματίας Παύλος Γκμοχ, μοναχογιός του Γιάτσεκ και της Στεφανίας, γνωρίστηκε στη Ρόδο,  ερωτεύτηκε και  νυμφεύτηκε την  Δέσποινα Τσάτσου κόρη γνωστού βιομήχανου και διαμένουν μόνιμα στη Βαρσοβία, όπου απέκτησαν τρία παιδιά: τον Γιάτσεκ, 24 ετών, τον Γιώργο 21 και τη Στεφανία 20 χρόνων, που μιλάνε  άπαντες ελληνικά καθώς παράλληλα με το αγγλικό σχολείο που πήγαιναν στην πολωνική πρωτεύουσα παρακολουθούσαν μαθήματα και στο ελληνικό δημοτικό της πρεσβείας μας. Πριν από πολλά χρόνια κατά την επίσκεψη τους σε εκδήλωση των πεθερικών του στην Ελλάδα ο Παύλος Γκμόχ εξήγησε ότι και η γιαγιά του, που πέθανε σε ηλικία 95 ετών, είχε το ελληνικό όνομα Ευγενία, ενώ ο παππούς του που τότε ( εν έτει 2007)  ήταν 96 χρόνων λεγόταν Ευσέβιος.

 

Και ο ίδιος ο μέγας λατρεμένος Γιάτσεκ άλλωστε επιβεβαιώνει πόσο αισθάνεται παρά τη δική του παραλλαγή στη γνώσσα μας ένα με την Ελλάδα έχοντας την επιλέξει εδώ και 42 χρόνια ως μόνιμο τόπο κατοικίας του.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News