ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β': Τι κατάφερε και τι όχι ο Γιάννης Βονόρτας

Παναθηναϊκός: Τα όσα πέτυχε και τα όσα δεν κατάφερε ο Γιάννης Βονόρτας στην σύντομη θητεία του στην δεύτερη ομάδα του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε σήμερα τη λύση της συνεργασίας του με τον Γιάννη Βονόρτα και το SportDay.gr σας αναλύει τα όσα κατόρθωσε και τα όσα δεν πέτυχε ο Έλληνας προπονητής στην σύντομη θητεία του στην δεύτερη ομάδα του «τριφυλλιού».

Η δημιουργία μιας νεανικής ομάδας με στόχο την ανάδειξη παικτών

Ο 61χρονος τεχνικός ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα να βρεθεί στο «τιμόνι» του Παναθηναϊκού Β’ στην παρθενική του σεζόν στην Super League 2 και κατάφερε να σχηματίσει ένα αξιόμαχο σύνολο χωρίς να έχει ιδιαίτερο χρόνο στην διάθεσή του. Μάλιστα, δεν είχε και ενισχύσεις από ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, όπως έχουν οι τρεις δεύτερες ομάδες των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού, παρά μόνο σε ελάχιστα ματς, με τους Ενγκμπακοτό, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδη και Αγιούμπ να κάνουν… guest εμφανίσεις για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Σύμφωνα με το Transfermarkt από τους τρεις αυτούς, μόνο ο Ολυμπιακός (19,7 ετών) διαθέτει ομάδα με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από τον Παναθηναϊκό (20,1 ετών). Έτσι, ο Γιάννης Βονόρτας φρόντιζε να δίνει αρκετές ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής σε παιδιά της ομάδας, πλαισιώνοντάς τα μέσω των μεταγραφών με νεαρούς παίκτες που έχουν περισσότερες παραστάσεις από τις μικρότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου κι ελάχιστους ξένους παίκτες που ήταν κι αυτοί νέοι σε ηλικία.

Η κακή αγωνιστική εικόνα και η 9η θέση βαθμολογικό πίνακα που προκάλεσαν το… φινάλε

Εκείνο που δεν κατάφερε ο 61χρονος προπονητής είναι να παρουσιάσει μία ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο ή ίσως δεν κατόρθωσε να κάνει την ομάδα να ρολάρει αρκετά γρήγορα. Η καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος και οι αναβολές ελέω του κορωνοϊού, που ταλαιπώρησε αρκετά την δεύτερη ομάδα των «πρασίνων», του προσέφερε 11 ματς στην διάθεσή του. Σ’ αυτά η ομάδα συγκέντρωσε συνολικά 14 βαθμούς που την έφεραν στην 9η θέση του Νοτίου Ομίλου της Super League 2. 

Μία τέτοια συγκομιδή δεν θα ήταν αναγκαστικά απογοητευτική, αν συνοδεύοταν από καλή εικόνα και καλό ποδόσφαιρο, αφού ο πρωταρχικός σκοπός της συγκεκριμένης ομάδας δεν είναι η πορεία πρωταθλητισμού, αλλά το «ψήσιμο» των νέων παικτών της ομάδας. Φυσικά, κανείς δεν παραγνωρίζει το γεγονός πως όσο ταλαντούχοι και να είναι οι 20χρονοι ποδοσφαιριστές, δεν είναι εύκολο να σταθούν απέναντι σε ώριμους παίκτες που έχουν φάει αυτές τις κατηγορίες με το… κουτάλι.

Όμως, ο συνδυασμός της άσχημης εικόνας της ομάδας και της κακής βαθμολογικής θέσης της, οδήγησαν τους ιθύνοντες του «τριφυλλιού» στην λήψη της απόφασης για λύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Φαίνεται μάλιστα πως οι «πράσινοι» έχουν στραφεί σε ξένο προπονητή για τον διάδοχό του προχωρώντας σε αλλαγή της φιλοσοφίας τους.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News