ΑΕΚ: Γιατί καθυστέρησε η επιστροφή Στάνκοβιτς στα δοκάρια

ΑΕΚ: Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς είναι προ των πυλών της 11άδας ξανά, αλλά υπήρξαν καταστάσεις που τον έφεραν πίσω χρονικά

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς είναι προ των πυλών της 11άδας της ΑΕΚ ξανά, αλλά υπήρξαν καταστάσεις που τον έφεραν πίσω χρονικά.

Την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο, έκανε πρεμιέρα κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ. Κίνηση που δεν προέκυψε από επιλογή, αλλά από ανάγκη, καθώς ο Τσιντώτας είχε μείνει από πρόβλημα στη μέση και δεν μπορούσε να αγωνιστεί, ενώ ο Στάνκοβιτς παρέμενε εκτός. Πλέον, αμφότεροι είναι στη διάθεση του Γιαννίκη και απομένει να φανεί ποιος θα επιλεχθεί ενόψει της αναμέτρησης με το Βόλο. Δεδομένο είναι πάντως, πως η επιστροφή του Αυστριακού καθυστέρησε σημαντικά.

Από την ΑΕΚ έλεγαν, ότι ο Στάνκοβιτς δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Αν και θεωρητικά μετά την αρθροσκόπηση που υπεβλήθη θα μπορούσε να είναι ξανά διαθέσιμος για το ματς με τη Λαμία, το πρώτο του 2022, παρέμεινε μέχρι τώρα νοκ άουτ. Η εξήγηση ήταν πως δεν αισθανόταν καλά το πόδι του μετά την επέμβαση. Πως έκανε μεν προπονήσεις κανονικά, αλλά πως παραπονιόταν, ότι δεν νιώθει στο 100% καλά το γόνατο του.

Ο Νικολάου και όσα έλεγε ο Στάνκοβιτς

Στην ΑΕΚ δεν θεωρούσαν ανησυχητική την κατάσταση, καθώς πολλές φορές μπορεί να συμβεί αυτό μετά από μια τέτοια αρθροσκόπηση. Πάντως, τον Αυστριακό τερματοφύλακα είχε εξετάσει εν νέου και ο Λάκης Νικολάου, όπου αποφάνθηκε πως είναι σωστά με με την αποθεραπεία του. Στην Ενωση εκτιμούσαν, πως είναι λογικό μετά από μια αφαίρεση κομματιού του μηνίσκου να έχει ένας παίκτης μια διαφορετική αίσθηση στην αρχή. Ειδικά με έναν τερματοφύλακα δεν ρισκάρεις όταν λέει ότι δεν νιώθει καλά στο 100%.

Είναι αλήθεια επίσης, πως ο Στάνκοβιτς παραπονιόταν έντονα σε όλο αυτό το διάστημα της αποθεραπείας του. Η αρχική αυτοπεποίθηση που έβγαζε – και με δημόσια τοποθέτηση, πως θα είναι πανέτοιμος στις αρχές του χρόνου – δεν συνδυάστηκε με πράξεις. Ο Αυστριακός έλεγε πως δεν αισθάνεται καλά, πως καταπονήθηκε από μετακινήσεις που χρειάστηκε να κάνει σε αυτήν την περίοδο και πως δεν αισθανόταν δυνατός. Τώρα πάντως, φαίνεται πως είναι πλέον έτοιμος να γίνει εκ νέου φύλακας άγγελος της «κιτρινόμαυρης» εστίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News