ΜΕΪΣΟΝ ΓΚΡΙΝΓΟΥΝΤ: Γυναικείες οργανώσεις προειδοποιούν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αγγλική Ομοσπονδία

Γυναικείες οργανώσεις προειδοποιούν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αγγλική Ομοσπονδία για τους χειρισμούς της υπόθεσης του Μέισον Μάουντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας έχουν προειδοποιηθεί ότι «ο κόσμος παρακολουθεί» καθώς αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία και βιασμό κατά του Μέισον Γκρίνγουντ, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από τον αγγλικό σύλλογο.

Ο Γκρίνγουντ τελεί υπό κράτηση αφού συνελήφθη μετά από καταγγελίες για βιασμό και τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του. Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις ενδοοικογενειακής βίας μίλησαν στην Sportsmail και σημείωσαν ότι η απάντηση του ποδοσφαίρου στη σύλληψη του Γκρίνγουντ θα εξεταστεί εξονυχιστικά σε όλο τον κόσμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Women’s Aid, Farah Nazeer, δήλωσε: «Εμείς στη Women’s Aid μοιραζόμαστε το σοκ και την αγωνία για τις πληροφορίες που διέρρευσαν μέσω ηχητικών ντοκουμέντων για τις πράξεις του Γκρίνγουντ. Είναι ζωτικής σημασίας όλοι οι εργοδότες, καθώς και οι αρχές, να αναγνωρίσουν την ενδοοικογενειακή κακοποίηση ως σοβαρό έγκλημα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η αστυνομία πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα. Πρόκειται για μια υπόθεση υψηλού προφίλ και εμείς και ο κόσμος παρακολουθούμε – άνδρες, γυναίκες, αγόρια και κορίτσια που βλέπουν τους αθλητές ως ήρωες πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για κακοποίηση, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι», τόνισε.

«Αύξηση στις δωρεές λόγω της υπόθεσης Γκρίνγουντ» 

Την ίδια ώρα, το βράδυ της Κυριακής (30/1) η Women’s Aid αποκάλυψε ότι σημειώθηκε άνοδος στις δωρεές από το κοινό, λόγω της υπόθεσης του ποδοσφαιριστή. 

Το επίπεδο των αποδεικτικών στοιχείων που απαιτούνται για να στοιχειοθετήσουν τους ισχυρισμούς, μπορεί να είναι υψηλό και χθες το βράδυ μια άλλη φιλανθρωπική οργάνωση, η Refuge, δήλωσε στη Sportmail ότι αυτό γίνεται ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση όταν ο κατηγορούμενος είναι γνωστός ή διάσημος. 

Η Ruth Davison, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Refuge, δήλωσε: «Ο ήχος και η απομαγνητοφώνηση που κυκλοφόρησαν θα έχουν δώσει το έναυσμα σε πολλές γυναίκες. Το γεγονός ότι μια γυναίκα ένιωσε ότι έπρεπε να καταγράψει κάτι που φαίνεται να είναι σεξουαλική κακοποίηση δείχνει το επίπεδο των αποδεικτικών στοιχείων που αναμένεται να αποκτήσουν οι γυναίκες για να γίνουν πιστευτές. Αυτό ενισχύεται όταν ο κατηγορούμενος είναι διάσημος ή έχει σημαντική περιουσία και θέση. Οι άνδρες που κακοποιούν χρησιμοποιούν την απειλή ότι οι γυναίκες δεν γίνονται πιστευτές για να προσπαθήσουν να τις φιμώσουν. Το «κανείς δεν θα σε πιστέψει» είναι μια απειλή που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο και τον εκφοβισμό.  Το να μιλάς για κακοποίηση μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολο για τα θύματα. Ειδικά όταν ο κατηγορούμενος έχει σημαντική ιδιότητα. Το να μιλάς θέλει θάρρος και ανθεκτικότητα». 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News