ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Ο Αλεξάντερ Φράνσον ψάχνει τη δεύτερη ευκαιρία!

ΑΕΚ μεταγραφές: Ποια είναι τα στοιχεία που συνοδεύουν το βιογραφικό του Αλεξάντερ Φράνσον, του νέου αποκτήματος της ΑΕΚ.

Ο Αλεξάντερ Φράνσον είναι ένας ισορροπημένος παίκτης που γνωρίζει καλά την αποστολή του. Στο μυαλό του έχει πρώτα την ασφάλεια, να μοιράζει σωστά την μπάλα, ενώ ξεχωρίζει και για τη διορατικότητά του. Αυτά θα προσφέρει στην ΑΕΚ.

Ο Αλεξάντερ Φράνσον μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια ευκαιρία της αγοράς για την ΑΕΚ. Σε μια ομάδα που είναι ευάλωτη και δυσκολεύεται να επιβάλλει το ρυθμό της στους αγώνες, οι κεντρικοί μέσοι που μπορούν να δώσουν σωστές κοντινές πάσες, αξιοπρεπείς αλληλοκαλύψεις και εργατικότητα στη μεσαία γραμμή, ποτέ δεν περισσεύουν.

Άρχισε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Λίντο προτού μετακομίσει στα 13 του στη Νόρκεπινγκ. Από το 2013 (19 ετών) μέλος της πρώτης ομάδας, εδραιώθηκε το 2015 όταν και τη βοήθησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Σουηδίας. Ξεχώρισε ως αξιόλογος παίκτης με πολύ μέλλον μπροστά του και η Βασιλεία σκεπτόμενη την εξέλιξή του και τη μεταπωλητική του αξία τον απέκτησε το 2016. Το physical παιχνίδι στην Ελβετία με τα πολλά τρανζίσιον, όμως, δεν τον ωφέλησε. Επέστρεψε το 2018 στη Νόρκεπινγκ.

Ο ρυθμός παίζει ρόλο και τον χρειάζεται η ΑΕΚ

Έχοντας ωριμάσει, πλέον, διαχειρίζεται καλύτερα τους χρόνους και το περιβάλλον. Γι’ αυτό και αναζητούσε μια δεύτερη ευκαιρία στο εξωτερικό. Η Βίλεμ ενδιαφέρθηκε για τις υπηρεσίες του. Ωστόσο, το ελληνικό ποδόσφαιρο που κινείται σε χαμηλότερο τέμπο μάλλον του ταιριάζει καλύτερα. Συν το ότι σε πολλές περιπτώσεις τα ματς μετατρέπονται σε ένας εναντίον ενός «μάχες» σε όλο το γήπεδο. Ο Φράνσον έχει καλή τεχνική και μπορεί να βασιστεί πάνω της. Λειτουργεί καλά και υπό πίεση.

Από εκεί και πέρα, πάντως, υπάρχουν κενά στο παιχνίδι του. Δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο να φτάνει από τη «δεύτερη γραμμή» και ούτε ξεχωρίζει για τις αμυντικές ικανότητές του, τη δύναμή του ή τις δεξιότητές του στο εναέριο παιχνίδι.

Το αν θα είναι μια πετυχημένη μεταγραφή ή όχι θα το δείξει ο χρόνος και το γήπεδο. Έχει ένα σετ ικανοτήτων που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στην ΑΕΚ, αν χρησιμοποιηθεί σωστά κι αν ο ίδιος καταφέρει να προσαρμοστεί γρήγορα σ’ ένα περιβάλλον όπου απαιτούνται άμεσα αποτελέσματα και απόδοση σε υψηλό επίπεδο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News