ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.: Γενέθλια με εντυπωσιακό άγαλμα του ιδρυτή, Γεώργιου Καλαφάτη, στη Λεωφόρο

Εντυπωσιακό άγαλμα του ιδρυτή, του Παναθηναϊκού ,Γεώργιου Καλαφάτη, στη Λεωφόρο με αφορμή τη συμπλήρωση 114 ετών από την ίδρυση

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος συμπληρώνει σήμερα (3/2) 114 χρόνια από την ίδρυσή του και ο σύλλογος το γιορτάζει με την παρουσίαση ενός εντυπωσιακού ξυλόγλυπτου αγάλματος του ιδρυτή του, που θα δεσπόζει στην είσοδο του κλειστού «Παύλος Γιαννακόπουλος» στη Λεωφόρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «πράσινων»:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος γιορτάζει τα 114α γενέθλια του και φέτος τα γιορτάζει με μια ξεχωριστή έκπληξη για τους «αιώνια πιστούς» οπαδούς του στο κλειστό της Λεωφόρου!
 
Ο Σύλλογος έχει πλέον σε περίοπτη θέση τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε τον Παναθηναϊκό, τον Γεώργιο Καλαφάτη με ένα ξυλόγλυπτο άγαλμα που βρίσκεται στην είσοδο του κλειστού «Παύλος Γιαννακόπουλος».
 

 Το «τριφύλλι» σε συνεργασία με τον οπαδό του «τριφυλλιού» Γιώργο Κουτσουμπό, οποίος και εμπνεύστηκε και προχώρησε στην υλοποίηση του αγάλματος, θα έχει τον ιδρυτή του Συλλόγου στην είσοδο του κλειστού τιμώντας έτσι με ξεχωριστό τρόπο την «πράσινη» ιστορία.

 Ο συγκεκριμένος οπαδός του «τριφυλλιού» πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση πριν από περίπου 2 χρόνια μαζί με άλλους φίλους του Συλλόγου. Προκειμένου να μαζευτεί το απαιτούμενο ποσό (περίπου 15.000 ευρώ) για το άγαλμα διατέθηκαν κομμάτια των προσωπικής του συλλογής του Παναθηναϊκού απο φανέλες κλπ…που δημοπρατήθηκαν.

 Αν και το ποσό θα μπορούσε να βρεθεί με διάφορους τρόπους θεωρήθηκε πιο σωστό να είναι συλλογική η συμμετοχή από Παναθηναϊκούς φιλάθλους.

Τα κομμάτια δημοπρατήθηκαν μέσω της συγκεκριμένης σελίδας https://www.facebook.com/Collectors1908-227633264589918/

Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του αγάλματος είναι ξυλόγλυπτο ύψους τριών μέτρων , ο κορμός του δέντρου (αργυρόλευκα) είναι περίπου 120 ετών και ο γλύπτης του έργου είναι ο Άγγελος Πατσιατζής». 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News