ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ: «Ακόμη δεν πιάσαμε... πάτο, η βία συνεχίζεται»

Ο εμβληματικός παίκτης της εθνικής Ελλάδος αναφέρθηκε στη δολοφονία του Άλκη

Ο δολοφονία του Άλκη έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα, με τον άλλοτε εμβληματικό παίκτη της εθνικής Ελλάδος, Άγγελο Χαριστέα, να τοποθετείται αναφορικά με το ζήτημα αυτό.

Ο πρώην τεχνικός του Άρη, μίλησε «έξω» από τα δόντια, τονίζοντας πως η οπαδική βία δυστυχώς υφίσταται ακόμη και σήμερα, με την Θεσσαλονίκη να μετρά δύο δολοφονιες σε δύο χρόνια.

Μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για διαπαιδαγώγηση των παιδιών αλλά και στην ύπαρξη μίας πιο αυστηρής νομοθεσίας για παρόμοιες περιπτώσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άγγελος Χαριστέας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8:

«Στην πόλη μας πάει να γίνει θεσμός μια δολοφονία τον χρόνο για οπαδικούς λόγους. Πριν 1,5 χρόνο είχε γίνει άλλη μια ωμή δολοφονία ωμής οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη. Και τότε υπήρχε ένα σοκ σε όλη την πόλη. Τώρα έχουμε πάλι ένα μεγάλο σοκ, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αυτό δείχνει ότι δεν πιάσαμε “πάτο” τελείως, έχουμε ακόμα μπροστά μας. Και πραγματικά θα πρέπει να δράσουν όλοι, χρειάζεται η συνεργασία όλων. Να συζητούν και να οργανώνουν καλύτερα τα πράγματα, να γαλουχηθούν και οι πιο μικροί σε ηλικία οπαδοί για να μην έχουμε κρούσματα βίας και δολοφονίες

Βρίσκομαι στον χώρο του αθλητισμού για πάνω από 30 χρόνια, έχω περάσει από όλα τα πόστα και ως αθλητής και ως παράγοντας. Πάντα προσπαθούσα να μιλήσω στα παιδιά, να τους μεταφέρω τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού κατά της βίας, αλλά συνειδητοποιείς κάποια στιγμή, ότι δεν υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο, ότι η βία συνεχίζεται, ότι τελικά η νεολαία δεν παίρνει από λόγια. Τα λόγια πλέον έχουν λιγοστέψει, πλέον χρειάζονται πράξεις.

Δεν πρέπει να στεκόμαστε στα συνθήματα που βλέπουμε στα social media, όλα αυτά έχουν κουράσει. Πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση που είναι οι πράξεις. Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών να γίνεται με πιο εμφατικό τρόπο στα ζητήματα κατά της βίας. Χρειαζόμαστε ακαδημαϊκή εκπαίδευση και πολύ αυστηρή νομοθεσία σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Δεν χρειάζεται να γίνει εν ψυχρώ δολοφονία για να πάει κάποιος φυλακή, υπάρχουν και άλλες πράξεις βίας που δυστυχώς μένουν ατιμώρητες πολλές φορές. Και φτάνουμε στο σημείο να θρηνούμε τον άδικο χαμό ενός νέου παιδιού».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News