Κερτ Ζουμά: Απειλείται με φυλάκιση έως και τέσσερα χρόνια για την κακοποίηση της γάτας του

Ο Κερτ Ζουμά της Γουέστ Χαμ φαίνεται πως έχει βρει για τα καλά το μπελά του μετά το βίντεο που δημοσίευσε τη Τρίτη (08/02) και τον έδειχνε να χτυπάει τη γάτα του, αφού υποβλήθηκε μήνυση εναντίον του από οργάνωση για τα ζώα στη Γαλλία.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός χρησιμοποιήθηκε κανονικά από τον Ντέιβιντ Μόγιες στον εντός έδρας αγώνα που έδινε η ομάδα του κόντρα στην Γουότφορντ και αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς των «σφηκών».

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mail, υποβλήθηκε μήνυση στο Παρίσι κατά του Ζουμά από τους νομικούς του ιδρύματος «La Fondation 30 Millions d’Amis», την μεγαλύτερη οργάνωση που ασχολείται με τα δικαιώματα των ζώων στην Γαλλία, οι οποίοι επικοινώνησαν με τους εισαγγελείς για το θέμα.

Σύμφωνα τον γαλλικό ποινικό κώδικα (άρθρο 113-6), ένας Γάλλος πολίτης μπορεί να κατηγορηθεί για εγκληματικές πράξεις που διενεργεί στο εξωτερικό.

Έτσι, με βάση το νέο νόμο για την προστασία των ζώων που εισήχθει το 2021 στην Γαλλία, ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή που φτάνει ακόμη και τέσσερα έτη φυλάκισης, καθώς και πρόστιμο ύψους 50.000 λιρών.

Πολλοί Γάλλοι πολιτικοί έχουν ζητήσει ακόμη την αποπομπή του από την εθνική Γαλλίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News