Σενεγάλη: Χρηματικό πριμ και... οικόπεδα για την κατάκτηση του Copa Africa

Σενεγάλη: Χρηματικό πριμ και… οικόπεδα στους παίκτες της ομάδας για την κατάκτηση του Copa Africa

Η Σενεγάλη κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Copa Africa και… έσπασε την κατάρα, αφού είχε χάσει δύο προηγούμενους τελικούς του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής: με το Καμερούν στο Μάλι το 2002 και εναντίον της Αλγερίας στην Αίγυπτο το 2019.

Ο πρόεδρος της Σενεγάλης, Μάκι Σαλ, απένειμε χρήματα και γη στους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο της εθνικής ομάδας για την κατάκτηση του τροπαίου την περασμένη Κυριακή, όπως ανέφερε την Τετάρτη η Προεδρία της αφρικανικής χώρας. 

 

«Οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο θα λάβουν ο καθένας 50 εκατομμύρια φράγκα CFA (περίπου 76.000 ευρώ), ένα οικόπεδο 200 τετραγωνικών μέτρων στο Ντακάρ και ένα οικόπεδο 500 τετραγωνικών μέτρων στο Διαμνιάδιο, μια νέα πόλη υπό κατασκευή περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα», έγραψε στο Twitter. 

Ο Σαλ παρασημοφόρησε επίσης τα μέλη της αποστολής της Σενεγάλης στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που διεξήχθη στο Καμερούν, με το «Εθνικό Τάγμα του Λιονταριού», την υψηλότερη διάκριση στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στο Ντακάρ.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News