Άγγελος Χαριστέας: «Υπήρξα θύμα οπαδικής βίας, θα θρηνούμε κάθε χρόνο κι ένα παιδί»

Ο Άγγελος Χαριστέας αποκάλυψε πως και ο ίδιος έχει υπάρξει θύμα οπαδικής βίας

Σε μία συγκλονιστική δήλωση προχώρησε ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος αποκάλυψε πως και ο ίδιος έχει υπάρξει θύμα οπαδική βίας όταν ήταν νεότερος.

Με αφορμή την απάνθρωπη δολοφονία του Άλκη, ο άλλοτε εμβληματικός παίκτης της Εθνικής Ελλάδος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Σίσσυ Χρηστίδου, «Καλημέρα» όπου και μίλησε για τα φαινόμενα της οπαδικής βία τα οποία ολοένα και αυξάνοται.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως όταν ήταν νεότερος, είχε «πέσει» θύμα οπαδικής βίας αμέτρητες φορές, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως του πετούσαν πέτρες.

«Είμαι στον χόρο του ποδοσφαίρου πάνω από 25 χρόνια. Στην ηλικία των 17-18 χρονών έπαιζα στον Άρη και έχω πέσει πάρα πολλές φορές θύμα οπαδικής βίας. Πετροπόλεμο, κυνηγητό, ό,τι και να πω είναι λίγο.

Ήμουν από τους τυχερούς που στα 22 μου έφυγα για το εξωτερικό, που εκεί είδα την ομορφιά του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Γυρνώντας πίσω στη χώρα μου είδα ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ουσία από τότε που είχα φύγει. Καταλαβαίνεις τον θυμό μου και τη στεναχώρια μου», σχολίασε ο Άγγελος Χαριστέας.

Φυσικά, αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Άλκη αλλά και στις ποινές που πρέπει να υπάρχουν για τέτοιες περιπτώσεις βίας. «Αναγνωρίζω το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, αυτό που αντιπροσωπεύουν ως άνθρωποι. Η οπαδική βία έχει να κάνει με συγκεκριμένο αριθμό οπαδών, χούλιγκαν που περιτριγυρίζουν τις ομάδες. Δεν είναι κάτι άγνωστο ούτε από τις ομάδες, ούτε από τα αρμόδια όργανα.

Η λύση για μένα είναι ότι οι ποινές πρέπει να είναι κάθετες, αυστηρές, να τηρούνται, έτσι ώστε να μην έχουμε τα ίδια περιστατικά και από την άλλη πρέπει να περνάμε το θετικό μήνυμα της ενότητας του αθλητισμού και να ενισχύσουμε την παιδεία ως προς αυτό το κομμάτι».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News