ΑΕΚ: Με το μυαλό στην «επόμενη μέρα»

Σε άλλες εποχές, τέτοια μέρα θα ήταν γενικής εγρήγορσης για την ΑΕΚ. Αλλωστε, ειδικά την τελευταία 30ετία, οι αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, έμοιαζαν πάντα ως η μητέρα των μαχών.

Φέτος, με τα πρωτοφανή αγωνιστικά αδιέξοδα που βιώνει η Ενωση, πάει επί της ουσίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» μόνο για να διαφυλάξει το ήδη πληγωμένο γόητρο της. Αλλά άπαντες αντιλαμβάνονται, πως τα πραγματικά σπουδαία έρχονται από τη Δευτέρα.

Είναι γεγονός, πως ο Γιαννίκης μένει στη θέση του μέχρι να…φύγει. Παρά τη δεδομένη πρόθεση του Μελισσανίδη να τον στηρίξει και να πάει μαζί του τουλάχιστον ως το φινάλε της σεζόν, δεν φαίνεται πως μπορεί αυτό να γίνει πράξη. Ο Γιαννίκης, με μικρό ή μεγάλο μερίδιο ευθύνης, έχει οδηγήσει την ΑΕΚ σε τεράστιες αποτυχίες και δεν δείχνει πως μπορεί να σταθεί στον πάγκο της. Είναι φανερό πως δεν εμπνέει τους παίκτες, πως δεν έχει σημείο επαφής με τα αποδυτήρια, δεν έχει αναλάβει ποτέ την ευθύνη που του αναλογεί.

Μπορεί να αλλάξει αυτό που φαίνεται ήδη δρομολογημένο με νίκη επί του Ολυμπιακού; Δύσκολα, αλλά είναι αλήθεια πως θα έφερνε μια ανακούφιση στην ΑΕΚ η καθυστέρηση στις εξελίξεις. Θα φτάσουν αυτές αργά ή γρήγορα, αλλά είναι δεδομένο πως σε αυτήν τη χρονική στιγμή άπαντες δείχνουν εγκλωβισμένοι και δίχως ξεκάθαρες λύσεις. Διότι, υπάρχουν δύο άξονες: ένας που αφορά πως θα βγει χωρίς νέες ζημιές η χρονιά και ο δεύτερος, πως θα ετοιμαστεί για την επόμενη.

Ο Φαν’τ Σχιπ και οι αλλαγές

Η ΑΕΚ έχει κάνει κάποιες προκαταρκτικές επαφές με προπονητές που θα μπορούσαν να αναλάβουν δράση. Η περίπτωση του Τζον Φαν Σιπ βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της Ενωσης. Θεωρείται σημαντικό στοιχείο η γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και του υλικού της ΑΕΚ από τον Ολλανδό. Ακόμα και ο τρόπος που αγωνιζόταν στην Εθνική, ο σχηματισμός με τρία στόπερ, θεωρείται από αρκετούς ως αρκετά βολικός για το υλικό της ΑΕΚ.

Ωστόσο, ο Φαν Σιπ δεν ανήκει στην κατηγορία των υπηρεσιακών που θα έρθουν απλά για να βγει η χρονιά. Οπότε, υπάρχουν ζητήματα που ακόμα δεν έχουν λυθεί. Και παράλληλα, υπάρχουν κάποιες ακόμα επιλογές τώρα που έγινε γνωστό τοις πάσοι πως η ΑΕΚ ψάχνεται για προπονητή. Πάντως, είναι δεδομένο πως η Δευτέρα θα φέρει εξελίξεις και είναι ένα ερώτημα, εάν αυτό θα αφορά και άλλα πρόσωπα του σχεδιασμού πέραν του προπονητή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News