Παναθηναϊκός: Ο Μπρινιόλι απέδειξε τη δικαιοσύνη του Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν δίστασε να αφήσει στον πάγκο μία προσωπική του επιλογή για το ρόστερ του Παναθηναϊκού, προκειμένου να επιβραβεύσει την πρόοδο του Σωκράτη Διούδη.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με δικαιοσύνη στον Παναθηναϊκό και επιβραβεύει τους παίκτες, οι οποίοι δουλεύουν στις προπονήσεις και δεν τα παρατούν. Το τελευταίο παράδειγμα είναι η χρησιμοποίηση του Σωκράτη Διούδη αντί του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο παιχνίδι με τη Λαμία.

Η προτίμηση του Γιοβάνοβιτς στον Διούδη έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί ο προπονητής άφησε στον πάγκο μία προσωπική επιλογή του. Ο Μπρινιόλι εντάχτηκε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού τον προηγούμενο Αύγουστο και τον επέλεξε ο Σέρβος μετά από ενδελεχή έρευνα.

Παρότι ο Μπρινιόλι ήταν δική του μεταγραφή, ο Γιοβάνοβιτς άρχισε τη σεζόν με τον Διούδη στην εστία. Μόνο όταν ο διεθνής Έλληνας νόησησε, έπαιξε ο Ιταλός γκολκίπερ και διατήρησε τη θέση του, επειδή κατά γενική ομολογία είχε καλή απόδοση.

Ο Γιοβάνοβιτς αυτό το χρονικό διάστημα δεν ξέχασε τον Διούδη. Ο 60χρονος τεχνικός μιλούσε συχνά με τον ποδοσφαιριστή του, τον εμψύχωνε για να δουλέψει και του έδινε συμμετοχές στο Κύπελλο, για να τον κρατήσει σε εγρήγορση.

Όταν ωρίμασαν οι συνθήκες και ο Μπρινιόλι δεν έδινε στον Παναθηναϊκό αυτά που ζητούσε ο Γιοβάνοβιτς, στράφηκε στον Διούδη. Προηγούμενως, ο Διούδης είχε αποδείξει την ετοιμότητα του στους δύο προημιτελικούς με την Αναγέννηση Καρδίτσας και περίμενε το… νεύμα του προπονητή.

Εν τέλει, την Κυριακή ο διεθνής τερματοφύλακας έπαιξε βασικός, είχε σταθερότητα παρότι δεν πιέστηκε ιδιαίτερα και ο Μπρινιόλι έμεινε στον πάγκο. Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πείθει και τον πιο δύσπιστο ότι είναι ένας δίκαιος άνθρωπος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News