Διπλή Ανάπλαση: Επίσημα στο Ταμείο Ανάκαμψης για χρήματα ο Δήμος Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων απευθύνθηκε επίσημα τη Δευτέρα στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για να ζητήσει σχεδόν 97 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων της Διπλής Ανάπλασης!

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης είναι η χρηματοδότηση. Ακριβώς γιατί πρόκειται για μία αστική παρέμβαση που θα έχει συνολικό κόστος που θα ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Κυβέρνησης με 115 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank θα πληρώσουν για το αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνη.

Ωστόσο, για τα συνοδά έργα στην περιοχή του Ελαιώνα, θα εξασφαλιστούν πόροι από κοινοτικά προγράμματα που θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και ενέκρινε την κατάθεση αιτήματος στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για τη χρηματοδότησης

Ο Δήμος ζητάει την αποδέσμευση κονδυλίων 96.749.430 ευρώ, για να χρηματοδοτήσει τα περιφερειακά έργα που θα συνοδέψουν το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού και το αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνης.

Συγκεκριμένα, 40.840.495 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν “για έργα οδοποιίας, ποδηλατοδρόμου και κατασκευή δικτύων ομβρίων και αποχέτευσης”.

Τα υπόλοιπα 55.909.048 ευρώ, προορίζονται “για έργα διαμόρφωσης πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων στην περιοχή της Διπλής Ανάπλασης και του Ναυτικού οχυρού στην περιοχή του Ελαιώνα”.

Το αίτημα θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ωστόσο στις επαφές που προηγήθηκαν έχει λάβει προφορική προέγκριση και εκτιμάται πως δεν θα παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News