ΑΕΚ: Τι συμβαίνει με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς;

ΑΕΚ: Τι συμβαίνει με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς και παραμένει εκτός αγώνων της Ενωσης σε Super League και Κύπελλο Ελλάδας;

Αναμφίβολα, ακόμα και σε αυτήν την αποκρουστική σεζόν της ΑΕΚ, αν επιχειρήσει κάποιος να αναδείξει τα κέρδη που υπάρχουν για το μέλλον, δεν μπορεί να μη σταθεί στον Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Επειτα από μια σεζόν με γενικευμένη αμφισβήτηση – άδικη σε αρκετά σημεία – για τους τερματοφύλακες που υπερασπίστηκαν την «κιτρινόμαυρη» εστία, ήρθε ο Αυστριακός με τη λάμψη της πολυετούς παρουσίας στη Σάλτσμπουργκ για να γίνει το αδιαμφισβήτητο Νο 1. Ωστόσο, αυτό πλέον δεν εμφανίζεται καν μέσα στο γήπεδο και αυτή η αναμονή δημιουργεί ερωτηματικά.

Ο Στάνκοβιτς αισθανόταν ενοχλήσεις στο γόνατο από τα τέλη Οκτωβρίου. Πονούσε στις κινήσεις του, υπήρχαν προπονήσεις που ακολουθούσε με συντηρητικό πρόγραμμα. Εξ αρχής, ξεκαθαρίστηκε πως είτε θα έπρεπε να μπει στο χειρουργείο για να τελειώνει οριστικά με το πρόβλημα του, είτε να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Ο Στάνκοβιτς επέλεξε τη δεύτερη οδό, αλλά στα τέλη του χρόνου, με το πρόβλημα να παραμένει, αποφασίστηκε να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση.

Τι λέει το ιατρικό τιμ

Ο Λάκης Νικολάου μιλώντας πριν από ημέρες στο enwsi.gr, τόνισε πως δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να επανέλθεις από μια επέμβαση στο γόνατο και ξεκαθάρισε παράλληλα, ότι ο Αυστριακός γκολκίπερ είναι μια χαρά και συνεχίζει την αποθεραπεία του. Και όταν μιλά ο Νικολάου, με την τεράστια εμπειρία, τη διεθνή αναγνώριση, αναμφίβολα πρέπει να υπάρχει σεβασμός και να μη δημιουργούνται αυθαίρετες τοποθετήσεις.

«Οταν κάποιος χειρουργείται δεν είναι ποτέ κάτι απλό. Ειδικά αν πρόκειται για γόνατο που είχε ταλαιπωρηθεί για καιρό πριν από την επέμβαση. Είναι σαν μία πληγή. Στις περιπτώσεις αυτές, η αποθεραπεία του τερματοφύλακα είναι διαφορετική από αυτή των ποδοσφαιριστών. Λόγω της στροφικής κίνησης που κάνουν στις προπονήσεις και στους αγώνες έχουν μεγαλύτερη επιβάρυνση. Το μόνο που μπορώ να ξεκαθαρίσω είναι ότι η επέμβαση πήγε εξαιρετικά και δεν υπάρχει κανένας φόβος για άλλη επέμβαση», επανέλαβε σήμερα ο Νικολάου στη Live Sport.

Τι λέει ο ίδιος

«Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού νομίζω πως κατάφερα να το διαχειριστώ. Θεωρώ πως δεν αποτέλεσε πρόβλημα για μένα. Ελπίζω πως θα συνεχίσω να το διαχειρίζομαι μέχρι τον Δεκέμβριο και μετά από αυτό θα δω τι θα κάνω», έλεγε έπειτα από το ματς της ΑΕΚ στο Βόλο. Πράγματι, παρά τις όποιες ενοχλήσεις αισθανόταν, ο Στάνκοβιτς έπαιζε κανονικά στα παιχνίδια της ΑΕΚ και είχε εξαιρετικές παρουσίες, στο διάστημα που δεν είχε προκύψει ακόμα η μεγάλη αγωνιστική κρίση.

Ο ίδιος σε συνέντευξη του, έλεγε πως προσδοκούσε να είναι έτοιμος στις αρχές του Γενάρη και τροφοδοτούσε ακόμα πιο έντονα τις «κιτρινόμαυρες» ελπίδες πως θα είχε μπει κάποιες μέρες ήδη στις προπονήσεις για να παίξει με τον ΠΑΟΚ στις 8 Ιανουαρίου. Ματς που τελικά αναβλήθηκε, αλλά ο Στάνκοβιτς έτσι και αλλιώς δεν θα έπαιζε. Εν τέλει, ο Στάνκοβιτς τέθηκε στη διάθεση του Γιαννίκη και έπαιξε στο ματς με το Βόλο, αλλά αμέσως μετά αισθάνθηκε ξανά ενοχλήσεις.

Τι λένε στην ΑΕΚ

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου, λίγο μετά το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, όπου ο Στάνκοβιτς αναδείχθηκε MVP. Εξ αρχής, ήταν σαφές πως ο χρόνος απουσίας του Στάνκοβιτς από τους αγωνιστικούς χώρους θα εξαρτιόνταν αφ’ ενός από όσα θα έβρισκε στη διάρκεια της επέμβασης ο Λάκης Νικολάου και αφ’ ετέρου, από την ανταπόκριση του οργανισμού του στην αποθεραπεία. Πάντως, με νωπό παρόμοιο ζήτημα του Λιβάι Γκαρσία που επέστρεψε σε διάστημα 20 ημερών, στην ΑΕΚ αισιοδοξούσαν πως τόσος χρόνος θα απαιτηθεί και για τον Αυστριακό.

Οταν άρχισαν να εμφανίζονται τα νέα προβλήματα με τον Στάνκοβιτς, από την ΑΕΚ λεγόταν πως πρόκειται για ερεθισμό στο γόνατο που δεν είναι κάτι ανησυχητικό κι απλά χρειάζεται διαχείριση στην αποκατάστασή του. Εντός της ΠΑΕ θεωρείται ως σημαντικότερη αιτία γι’ αυτήν την καθυστέρηση στην επιστροφή του παίκτη, η δική του προσαρμογή στην αίσθηση που του δίνει το γόνατό του μετά την επέμβαση. Πως δηλαδή, εκείνος δεν αισθάνεται καλά και παραπονιέται, δίχως να υπάρχει ουσιαστικό ιατρικό ζήτημα. Πάντως, στο αγωνιστικό παρελθόν του δεν είχε ξανά προβλήματα με τα γόνατα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News