Διαιτησία: Τι... δίνουν Βαρούχας, Κάκος, Σπάθας στον Ανσαριφάρντ στο ΑΕΚ - ΠΑΣ

Οι τρεις τηλεκριτικοί διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, Τάσος Κάκος και Ηλίας Σπάθας συμφώνησαν ότι η ΑΕΚ δικαιούται να φωνάζει για το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο ματς με τον ΠΑΣ.

Οι τρεις τηλεκριτικοί διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, Τάσος Κάκος και Ηλίας Σπάθας συμφώνησαν ότι η ΑΕΚ δικαιούται να φωνάζει για το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο ματς με τον ΠΑΣ.

Πρόκειται για τη φάση που ο Καραχάλιος μαρκάρει τον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός πέφτει στο έδαφος, αλλά διαιτητής και VAR δεν υπεδειξαν καμία παράβαση.

Παναγιώτης Βαρούχας

Ο παλαίμαχος διαιτητής Παναγιώτης Βαρούχας που σχολίασε στην Αθλητική Κυριακή τις επίμαχες φάσεις της 24ης αγωνιστικής της Super League, για το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στη φάση όπου ενεπλάκησαν ο Ανσαριφάρντ με τον Καραχάλιο στο 43’, υποστήριξε ότι η Ένωση έχει δίκιο να διαμαρτύρεται. Για τις άλλες δύο περιπτώσεις που «φώναξε» η ΑΕΚ δεν είδε κάτι το επιλήψιμο.

Για το ματς του Βόλου, τόνισε ότι ο Σισέ βρήκε την μπάλα και ο Νίνης προκάλεσε την επαφή προτού πέσει, ενώ συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει πέναλτι ούτε στο χέρι του Μπα, καθώς προηγήθηκε η επαφή της μπάλας με το κεφάλι του παίκτη.

Όσον αφορά το Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός, τόνισε ότι ούτε το VAR μπορούσε να ξεκαθαρίσει αν η μπάλα είχε βγει εκτός πεδιάς και ότι μόνο ο βοηθός μπορούσε να έχει ξεκάθαρη άποψη για τη φάση, αν και ο ίδιος εκτιμά ότι η μπάλα είχε βγει άουτ. Για το γκολ του Παναιτωλικού είπε πως ο Γκατσίνοβιτς κάνει φάουλ.

 Τάσος Κάκος

Ο Τάσος Κάκος σχολιάζοντας στην εκπομπή του Open τις φάσεις στο Αγρίνιο, είπε ότι για το γκολ του Σάρλια ότι είναι πολύ δύσκολη περίπτωση, αλλά θα συμφωνήσει με τον βοηθό. Υποστηρίζει όμως ότι ο Παναθηναϊκός έχει δίκιο που διαμαρτύρεται γιατί το γκολ του Μεντόσα προέρχεται από ανύπαρκτο φάουλ. 

Ο Κερκυραίος πρώην διαιτητής χαρακτήρισε ξεκάθαρη παράβαση το μαρκάρισμα του Καραχάλιου στον Ανσαριφάρντ και επομένως κακώς δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της τη ΑΕΚ.

«Δεν γίνεται να μη δοθεί αυτή η παράβαση και ο διαιτητής είναι μπροστά και δεν το είδε ούτε ο VAR (ο Ολλανδός Κλέι Ρούπερτι) που είναι… σχεδόν Έλληνας». Όταν τον ρώτησαν τι εννοεί, ο Τάσος Κάκος απάντησε ότι το είπε επειδή ο Ρούπερτι έχει έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα!

Στο ματς του Βόλου υποστήριξε κι αυτός ότι οι γηπεδούχοι δεν έχουν δίκιο σε καμία από τις περιπτώσεις που ζήτησαν πέναλτι.

Ηλίας Σπάθας

O Ηλίας Σπάθας απόρησε κι αυτός πώς δεν δόθηκε το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στο μαρκάρισμα του Καραχάλιου στον Ανσαριφάρντ, ενώ για όλες τις υπόλοιπες φάσεις που διαμαρτυρήθηκαν οι δύο ομάδες τόνισε ότι οι όλες οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν σωστές.

Για το ματς του Αγρνίου είπε ότι στο γκολ του Παναθηναϊκού δεν είναι ξεκάθαρο αν έπρεπε να μετρήσει ή όχι, καθώς δεν υπάρχει καμία λήψη στην ευθεία.

«Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι. Ο διαιτητής συμφώνησε, και το VAR κάνοντας ανασκόπηση. Μας ενδιαφέρει η μπάλα» συμπλήρωσε.

Για το φάουλ στο γκολ του Παναιτωλικού τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση νωρίτερα που ζήτησε ο Παναθηναϊκός και δεν υπάρχει ξεκάθαρο φάουλ στον Μεντόσα, από το οποίο προέρχεται το γκολ του Παναιτωλικού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News