Λευτέρης Αυγενάκης: «Θέλουμε συνδέσμους κι όχι γιάφκες»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τους συνδέσμους των οπαδών

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και αναφέρθηκε στο μείζονν ζήτημα των τελευταίων ημερών, ήτοι την ύπαρξη συνδέσμων οπαδών.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην Νέα Τούμπα, δηλώνοντας πως κάθε ομάδα οφείλει να έχει βοήθεια από την κυβέρνηση.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε

«Θέλουμε τους μόνιμους συνδέσμους. Δεν θέλουμε όμως τις γιάφκες τρομοκρατών που πίσω από έναν σύνδεσμο, χρησιμοποιώντας το σήμα μιας ομάδας, γίνονται αγέλες και προχωρούν σε τυφλά χτυπήματα. Κάποιοι επωφελούνται ή τροφοδοτούν αυτούς τους στρατούς. Δεν έχουμε διάθεση να δείξουμε ανοχή» ανέφερε.

«Η πολιτεία βάζει κανόνες. Στελέχη της αστυνομίας βρίσκονται μέσα στα γήπεδα με κάμερες για να καταγράψουν τη ένταση σε μία θύρα και το υλικό να μπορεί να το χρησιμοποιήσει η αστυνομία και η δικαιοσύνη για να κάνουν τη δουλειά τους.

Η λέσχη φιλάθλων πρέπει να συνυπάρχει στο ίδιο κτήριο με την ΠΑΕ- ΚΑΕ με τη συναίνεσή τους και θα έχει την πλήρη εποπτεία. Στο μητρώο φιλάθλων θα έχουν πρόσβαση οι ΠΑΕ και ΚΑΕ».

Για την Νέα Τούμπα

«Κάθε ΠΑΕ που προχωρά σε σύγχρονες αθλητικές υποδομές πρέπει να βοηθηθεί από την κυβέρνηση και αυτό γίνεται όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με άλλες ΠΑΕ», δήλωσε για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News