Παναθηναϊκός: Η «εντεκάδα» των πορισμάτων απ' όσα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης

Παναθηναϊκός: Η «εντεκάδα» των πορισμάτων απ’ όσα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης. Το sportday.gr κωδικοποιεί τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Δημάρχου Αθηναίων για τη Διπλή Ανάπλαση.

Το Sportday.gr κωδικοποιεί τα έντεκα βασικά σημεία της συνέντευξης του Κώστα Μπακογιάννη για τη Διπλή Ανάπλαση και το γηπεδικό του Παναθηναϊκού και σας τα παρουσιάζει.

Κάθε συνέντευξη Τύπου έχει το περιεχόμενο και το περιτύλιγμα της. Ομοίως, οι δηλώσεις που προέβη ο Κώστας Μπακογιάννης στο δημαρχιακό μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά για τη Διπλή Ανάπλαση, περιλάμβαν σημαντικές λεπτομέρειες, αλλά και πιο πομπώδεις εκφράσεις, που παραπέμπουν σε πολιτικό.

Ο Μπακογιάννης ανέφερε ουσιώδεις πληροφορίες για την εγκατάσταση του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, οι οποίες κατά γενική παραδοχή, προσφέρουν ένα ελκυστικό πακέτο στον Σύλλογο. Από την άλλη, υπήρξαν δύο ζητήματα στα οποία ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν είχε απάντηση και μεταχειρίστηκε τη διπλωματία για να απαντήσει.

Το Sportday.gr κωδικοποιεί τη συνέντευξη Τύπου του Μπακογιάννη και παρουσιάζει την… εντεκάδα που προέκυψε από τα λεγόμενα του. Ούτως ώστε να κρατηθούν τα βασικά σημεία και να μην χαθεί ο αναγνώστης στη… μετάφραση.

Αναλύτικά τα 11 βασικά σημεία της συνέντευξης του Μπακογιάννης: 

 1. H αποπεράτωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου οριοθετήθηκε για τον Ιούλιο του 2026 και του αθλητικού κέντρου του Ερασιτέχνη για τον Ιούλιο του 2024.
 2. Ο Μπακογιάννης πρώτη φορά δεσμεύτηκε προσωπικά ότι αυτή θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της Διπλής Ανάπλασης.
 3. Η διαγωνιστική διαδικασία για το ποδοσφαιρικό γήπεδο έχει προγραμματιστεί να αρχίσει τον Απρίλιο του 2022, δηλαδή αμέσως μετά την Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.
 4. Η χωρητικότητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου θα αυξηθεί ελαφρώς και θα κυμανθεί από 38.500 μέχρι 40.000 θέσεις.
 5. Ο Μπακογιάννης επανέλαβε ότι το «Απόστολος Νικολαΐδης» θα κατεδαφιστεί μόνο μετά την παράδοση του συνόλου των εγκαταστάσεων στο Βοτανικό.
 6. Οι αθλητικές υποδομές του Δήμου θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον Ερασιτέχνη, εάν προκύψουν πρόσθετες ανάγκες.
 7. Δόθηκαν στη δημοσιότητα όλες οι συμβάσεις της Διπλής Ανάπλασης, με εξαίρεση της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη, που θα την δημοσιοποιήσει ο Ερασιτέχνης.
 8. Από αυτή θα ξεκαθαριστεί το κόστος συντήρησης του γηπέδου και πως θα συμφωνηθεί μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη.
 9. Η ΠΑΕ θα υπογράψει ισχυρή νομικά σύμβαση που θα την υποχρεώνει να χρησιμοποιήσει το γήπεδο στο Βοτανικό.
 10. Το ελάχιστο εγγυημένο έσοδο του Δήμου από τη χρήση του γηπέδου θα ανέρχεται στις 415.000 ευρώ ετησίως.
 11. Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν απάντησε τι θα συμβεί:
 • Μετά τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης στα 99 χρόνια.
 • Στο ενδεχόμενο καταψήφισης της ΔΑ από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News