Γιάροσλαβ Ρακίτσκι: Ο αμυντικός που έδιωξε η Ουκρανία και απέκλεισαν οι Ρώσοι

Γιάροσλαβ Ρακίτσκι: Ο αμυντικός που έδιωξε η Ουκρανία και τώρα απέκλεισαν οι Ρώσοι της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ένας Ουκρανός, ανάμεσα στην πατρίδα του την Ουκρανία, την ομάδα του τη Ρωσική Ζενίτ, τον πόλεμο και τα πιστεύω του.

O Γιάροσλαβ Ρακίτσκι, στα 32 του μοιάζει διωγμένος από πατρίδα και ομάδα. Πίσω στο 2019, ο 32χρονος σήμερα αμυντικός φεύγει από την Ουκρανική Σαχτάρ για λογαριασμό της Ρωσικής Ζενίτ. Δύσκολη απόφαση με συνέπειες όπως αποδείχθηκε.

Από τότε η ουκρανική ομοσπονδία δεν ξανακάλεσε στην εθνική ομάδα τον ποδοσφαιριστή που τόλμησε να πάει στη ρωσική Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης. Λίγο αργότερα και ο Γιάροσλαβ Ρακίτσκι ανακοίνωσε την απόφαση του να μην ξαναφορέσει τη φανέλα της εθνικής Ουκρανίας με την οποία από το 2009 είχε 54 συμμετοχές και 5 γκολ.

«Πριν από δέκα χρόνια έκανα το ντεμπούτο μου στην εθνική και τώρα λέω αντίο. Φεύγω από την ομάδα, καθώς περίμενα να με καλέσουν μέσα στο 2019, όμως στο ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, υπάρχει και πολλή πολιτική», είχε πει τότε.

Πολιτική και πόλεμο έχει το ποδόσφαιρο και το συνειδητοποίησε και πάλι χθες ο Ουκρανός. Έκανε μια ανάρτηση στα social media και αποκλείστηκε από τον χθεσινό αγώνα της Ζενίτ με τη Μπέτις για το Eurοpa League.

Βασικός μέχρι τώρα με 23 συμμετοχές, ξαφνικά έμεινε στον πάγκο. Η Ζενίτ αποκλείστηκε έχοντας χάσει με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι στην Αγία Πετρούπολη ενώ ο χθεσινός αγώνας ήρθε 0-0. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αποκλεισμός του έχει να κάνει με την ανάρτησή του, καθώς έγραψε «Εγώ είμαι Ουκρανός!» και έβαλε τη σημαία της Ουκρανίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News