Πεπ Γκουαρντιόλα: «Πάντα αθώοι πληρώνουν το τίμημα, δεν μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος»

Πεπ Γκουαρντιόλα: Ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την Έβερτον (26/2, 19.30), μίλησε για το αγωνιστικό κομμάτι, μένοντας κυρίως στα όσα γίνονται στην Ουκρανία μη διστάζοντας να σχολιάσει την κατάσταση…

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την Έβερτον (26/2, 19.30), μίλησε για το αγωνιστικό κομμάτι, μένοντας κυρίως στα όσα γίνονται στην Ουκρανία μη διστάζοντας να σχολιάσει την κατάσταση…

Ο Καταλανός προπονητής δικαιολόγησε την οργή και την θλίψη που νιώθει ο Ουκρανός μπακ της Μάντσεστερ Σίτι, Ολεξάνταρ Ζιντσένκο ενώ σχετικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τόνισε πως στο τέλος πάντα ο δυνατός νικάει και αθώοι χάνουν άδικα τις ζωές τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα:

«Γι’ αυτό που συνέβη παλιά στη Γιουγκοσλαβία, κανείς δεν έκανε τίποτα. Σε όλο τον κόσμο, πολλοί πόλεμοι, είναι κρίμα. Αθώοι άνθρωποι θα πεθάνουν θέλοντας απλά να ζήσουν ειρηνικά. Σε όλο τον κόσμο το μόνο που θέλει κάποιος είναι ένα σπίτι να κοιμηθεί, ένα φαγητό στο τραπέζι, και κάποιον να τον αγαπάει.

Όταν δεν εμπλέκεσαι, επιτίθενται στη χώρα σου και θα πρέπει να είναι περίπλοκο να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Πάντα αθώοι άνθρωποι πληρώνουν το τίμημα, τις αποφάσεις ενός ή δύο ανθρώπων. Ακόμα δεν μαθαίνουμε με τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Στο τέλος ο δυνατός σκοτώνει τον αδύναμο».

Για τον Ολεκσάντρ Ζιντσένκο ανέφερε:

«Έχω μιλήσει μαζί του και με το προσωπικό. Ανησυχεί, αλλά είναι απίστευτα δυνατός τύπος. Αν κάποιος έκανε επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο και σκότωνε αθώους ανθρώπους πως θα νιώθατε; Έτσι είναι για τον Ζιντσένκο. Σήμερα προπονήθηκε κανονικά και είναι έτοιμος να παίξει απέναντι στην Έβερτον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΡΙΓΙΑΝΤ ΜΑΧΡΕΖ: Ο αθόρυβος πρωταγωνιστής της Μάντσεστερ Σίτι

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News