Εθνική Σουηδίας: Δεν θα αγωνιστεί ενάντια στη Ρωσία για τα πλέι-οφ του Μουντιάλ

Εθνική Σουηδίας: Δεν θα κατέβει να αγωνιστεί με τη Ρωσία για τα πλέι-οφ του Μουντιάλ, αν οι δύο ομάδες περάσουν στον τελικό της 29ης Μαρτίου, όπου κι αν γίνει αυτός.

Την απόφαση της να μην κατεβεί στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει την ομάδα της Ρωσίας, σε περίπτωση που βρεθούν αντίπαλες στον τελικό των πλέι-οφ για την πρόκριση στο Μουντιάλ, ανακοίνωσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σουηδίας. 

Σύμφωνα με την κλήρωση των πλέι-οφ, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την Πολωνία και η Σουηδία την Τσεχία στις 24 Μαρτίου. Οι νικήτριες των δύο ημιτελικών θα αναμετρηθούν στον τελικό για το μοναδικό εισιτήριο αυτού του υπο-ομίλου πέντε μέρες αργότερα.

Νωρίτερα σήμερα (26/2) η Πολωνία ενημέρωσε ότι δεν είναι διατεθειμένη να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στον μονό αγώνα στη Μόσχα, για να ακολουθήσει η Σουηδία που επίσης με επίσημη ανακοίνωσή της υπογράμμισε ότι δεν θα κατεβεί να αγωνιστεί στον τελικό, που θα γίνει και πάλι στη Μόσχα, αν αποκλείσει την Τσεχία και η Ρωσία την Πολωνία. 

Η απόφαση αυτή θα τηρηθεί από τους Σουηδούς ακόμα κι αν ο τελικός δεν γίνει στη Μόσχα, αλλά σε άλλη χώρα.

Ο πρόεδρος της Σουηδικής Ομοσπονδίας, Καρλ-Έρικ Νίλσον προέτρεψε, μάλιστα, τη FIFA να ακυρώσει τους αγώνες των πλέι οφ του Μαρτίου στους οποίους πρόκειται να συμμετάσχει η Ρωσία. «Ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξει η FIFA, εμείς δεν θα παίξουμε εναντίον της Ρωσίας το Μάρτιο», συμπλήρωσε ο Σουηδός παράγοντας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News