ΜΙΛΑΝ - ΙΝΤΕΡ: Πού πάει το νέο τους γήπεδο - Το... εκτός Μιλάνου σενάριο

ΜΙΛΑΝ – ΙΝΤΕΡ: «Εξετάζονται τρεις νέες περιοχές για το νέο γήπεδο»

Οι δύο συμπολίτισσες Μίλαν και Ίντερ ετοιμάζονται για την κατασκευή του νέου, κοινού τους γηπέδου, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι είναι απαραίτητο για το μέλλον και την εξέλιξή τους, καθώς θα εγγυάται πολύ περισσότερα έσοδα από την τρέχουσα κατάσταση, από τη στιγμή που το Σαν Σίρο ανήκει στην πόλη του Μιλάνου και όχι στους συλλόγους. 

Το έργο του νέου σταδίου όπως σχεδιάστηκε αυτά τα τρία χρόνια, γνωστό ως «La Cattedrale» σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική εταιρεία Populous, επρόκειτο να χτιστεί δίπλα στο υπάρχον (διατηρώντας κάποιους χώρους του), ωστόσο σύμφωνα με την Corriere della Sera, εξετάζονται και τρεις νέες τοποθεσίες που θα μπορούσαν να «φιλοξενήσουν» το νέο γήπεδο. 

Στην ουσία, η κωλυσιεργία του δήμου του Μιλάνου, υποχρεώνει τις δύο ιστορικές ομάδες να αναζητήσουν εναλλακτικές, είτε ως μέσο πίεσης, είτε ως μία ρεαλιστική λύση. 

«Όπως φαίνεται, χαρακτηρίζονται από μεγάλη ψυχρότητα οι σχέσεις των δύο συλλόγων με τον Δήμο του Μιλάνου. Τόσο πολύ που φτάσαμε στο πιο κλασικό «παύσεις για προβληματισμό», με την Ίντερ και τη Μίλαν να αρχίζουν να ψάχνουν για εναλλακτικές: τρεις περιοχές έχουν ήδη εντοπιστεί, έξω από τον Δήμο του Μιλάνου και όλες προσβάσιμες με το μετρό (ή που θα είναι), είναι οι Sesto San Giovanni, San Donato και Segrate. Θα χτιστεί λοιπόν το σπίτι της Ίντερ και της Μίλαν εκτός Μιλάνου; Δεν είναι ακόμη βέβαιο, καθώς το Σαν Σίρο εξακολουθεί να παραμένει το σχέδιο Α, αλλά η ιδέα να χτιστεί κάπου αλλού έχει γίνει ολοένα και πιο συγκεκριμένη λόγω των «αγώνων» με το δημοτικό συμβούλιο (…) Τα γεγονότα: όταν τον Νοέμβριο, το συμβούλιο του Μιλάνου έδωσε το πράσινο φως στο δημόσιο ενδιαφέρον για το νέο γήπεδο, οι δύο σύλλογοι ήλπιζαν ότι το έργο θα έπαιρνε μια εντελώς νέα τροπή. Αντίθετα, τα βήματα της γραφειοκρατίας αποδείχθηκαν πολλά και πολύπλοκα (η έναρξη της δημόσιας συζήτησης, για να μην αναφέρουμε τις εκκρεμείς προσφυγές στο TAR), ο χρόνος έχει περάσει, την ώρα που δύο ξένες ιδιοκτησίες που πρέπει να σχεδιάσουν από κοινού το μέλλον, που φαίνεται εντελώς αβέβαιο», αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας και προσθέτει:

«Αλλά αν έπρεπε σε κάποιο βαθμό να ληφθούν υπόψη οι διαμαρτυρίες και οι καθυστερήσεις, αυτό που οι σύλλογοι κατηγορούν τον δήμαρχο Σάλα είναι η έλλειψη πεπεισμένης τήρησης του έργου. Το οποίο παρέμενε πάντα έργο της Ίντερ και της Μίλαν, χωρίς ποτέ να γίνει αυτό του Δήμου, παρά την επένδυση που θα οδηγούσε σε επαναλανσάρισμα μιας περιοχής της πόλης. Από την άλλη, ο δήμαρχος Σάλα ισχυρίζεται ότι έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του. Αλλά όταν έρχονται αντιμέτωποι με έναν δήμαρχο που τους φαίνεται «χλιαρός», οι σύλλογοι θα μπορούσαν επίσης να αντέξουν να ξεκινήσουν από το μηδέν αλλού, όπου θα τους υποδέχονταν με ανοιχτές αγκάλες, σε μια λιγότερο ακριβή περιοχή και κυρίως χωρίς να γκρεμιστεί το τοτέμ του Σαν Σίρο.  Σε εκείνο το σημείο θα παρέμενε πρόβλημα του Δήμου, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Σάλα πριν λίγες μέρες. Όσο δεν γίνονται κινήσεις, ωστόσο, είναι ένα σενάριο που δεν μπορεί να αποκλειστεί». 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News