Διαιτησία: Τι είπαν Βαρούχας, Σπάθας για τα... πέναλτι στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ και στην Τούμπα

Διαιτησία: Συμφώνησαν οι τηλεκριτικοί διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας και Ηλίας Σπάθας σχετικά με τις επίμαχες φάσεις στο ντέρμπι της Λεωφόρου μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Συμφώνησαν οι τηλεκριτικοί διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας και Ηλίας Σπάθας σχετικά με τις επίμαχες φάσεις στο ντέρμπι της Λεωφόρου μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Λεωφόρου και τόνισε πως η φάση του πέναλτι που κερδίζει ο Αλεξανδόπουλος είναι σωστή, με τον διαιτητή να παίρνει την σωστή απόφαση έχοντας καλή θέση, αν και χρειάστηκε την βοήθεια του VAR για να αποφασίσει.

Για την φάση που ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ σε σπρώξιμο του Βράνιες, τόνισε πως σωστά ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι καθώς δεν υπάρχει παράβαση και ανέφερε πως σε γενικότερο πλαίσιο, η διαιτησία του Πορτογάλου Νόμπρε ήταν καλή.

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, ο Παναγιώτης Βαρούχας σχολίασε πως το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού ακυρώθηκε σωστά για χέρι του Ελ Αραμπί, ενώ σωστά ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του VAR και το δεύτερο γκολ του Μαροκινού δικαιώνοντας τον διαιτητή και το VAR, αφού όπως υποστήριξε ο Μασούρας έχει κάνει πάσα με το χέρι.

Για την κόκκινη στον Γιαννούλη για μαρκάρισμα στον Μασούρα, ανέφερε πως η φάση είναι καθαρή, αφού ο παίκτης του Ολυμπιακού βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ.

Για το ματς στην Τούμπα, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ιωνικού τόνισε πως δεν έγιναν λάθη. Για το πέναλτι που ζήτησε ο «δικέφαλος» στο 1ό λεπτό υποστήριξε πως δεν υπάρχει παράβαση, καθώς η μπάλα ναι μεν βρίσκει το χέρι του αμυντικού, όμως αυτό είναι σε φυσική θέση.

Για το πέναλτι στον Μιχάι, δήλωσε πως ο παίκτης του Ιωνικού πήγε απρόσεκτα, βρήκε τον Μιχάι όταν πήγε να κάνει το σουτ και υπάρχει παράβαση, άρα ήταν και σωστή απόφαση.

Σωστές οι αποφάσεις του Πορτογάλου, δεν χρειαζόταν η βοήθεια του VAR

O Hλίας Σπάθας από την πλευρά του, τόνισε όσον αφορά το ντέρμπι της Λεωφόρου, πως το VAR και το μεγάλο σκορ ήταν αυτό που βοήθησε τον Πορτογάλο. Υπογράμμισε πως η διαιτησία του ήταν καλή, όμως στην παράβαση του Ρότα θα έπρεπε να καταλογίσει κατευθείαν το πέναλτι αφού βρισκόταν πολύ κοντά στην φάση, καθώς όπως υποστήριξε, ο αμυντικός της ΑΕΚ πέφτει πάνω στο πόδι του Αλεξανδρόπουλου.

Για το πέναλτι που ζήτησε ο Βράνιες τόνισε πως η φάση είναι δύσκολη, ο παίκτης του Παναθηναϊκού βάζει τα χέρια του, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν τον σπρώχνει. Σωστά ο διαιτητής συνέχισε την φάση.

Για το ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ και το ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί τόνισε πως το γκολ ακυρώνεται σωστά, καθώς το κοντρόλ γίνεται με το χέρι, ενώ για το δεύτερο γκολ του Μαροκινού σχολίασε πως ο Μασούρας βάζει με πρόθεση το χέρι, είναι σωστή η απόφαση του διαιτητή.

Για το ματς του ΠΑΟΚ, τόνισε πως σωστά ο διαιτητής δεν δίνει πέναλτι στο πρώτο λεπτό, καθώς όπως υποστήριξε δεν υπήρχε πρόθεση στο χέρι ούτε επέκτεινε το σώμα του. Σωστό το πέναλτι του ΠΑΟΚ, ήταν ξεκάθαρη η παράβαση, ο Μιχάι πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα, με τον αμυντικό του Ιωνικού να τον κλωτσά.

Για το χέρι του αμυντικού του Ιωνικού μετά από γύρισμα του Τσόλακ, ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει παράβαση, καθώς είναι το χερι στήριξης.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News