Ολυμπιακός: Το προσχέδιο για την «έκδοση» 2022/23

Η υπέρβαση απέναντι στην Αταλάντα και το UEFA Europa League δεν κατέστη δυνατή για τον Ολυμπιακό και το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Αυτό που μένει τώρα είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν με την ταχύτερη δυνατή κατάκτηση του πρωταθλήματος και να αρχίσει ο σχεδιασμός της επόμενης από τον Πέδρο Μαρτίνς και τη διοίκηση.

Το μέλλον άρχισε

Να αρχίσει είπαμε; Γράψτε λάθος. Το μέλλον… άρχισε. Όχι απλά ο σχεδιασμός αλλά και η «εκτέλεση» του πλάνου έχει δρομολογηθεί. Και μια πρώτη σαφής ένδειξη γι’ αυτό ήταν η δήλωση του προπονητή για τον Θανάση Ανδρούτσο την οποία ακολούθησε ένας προσωρινός (;)… υποβιβασμός του παίκτη στη Β’ ομάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ήδη αρχίσει να κατασταλάζει για κάποιους στο ρόστερ και θα αποφασίσει για τους υπόλοιπους. Αυτή η δήλωση και η κίνηση του Μαρτίνς ήταν ένα… καμπανάκι προς τον Θανάση ότι περιμένει πολλά περισσότερα αν θέλει να είναι στο ρόστερ της πρώτης ομάδας τη νέα σεζόν.

Περίοπτη θέση Αγκιμπού και Φαντιγκά

Μοιάζει βέβαιο πάντως ότι η επόμενη «έκδοση» Ολυμπιακού θα έχει σε περίοπτη θέση τόσο τον Αγκιμπού Καμαρά όσο και τον Μπαντιουγκού Φαντιγκά. Μόνο τυχαίο δεν ήταν που επέλεξε ο Μαρτίνς να χρησιμοποιήσει ως αλλαγή κόντρα στην Αταλάντα τον δεύτερο παρότι το ματς ήταν ουσιαστικά τελειωμένο. Ήταν μια κίνηση με ουσία (να του δώσει χρόνο σ’ αυτό το επίπεδο) αλλά και σημαντικό συμβολισμό για τα «προσεχώς».

Φρέσκα πνευμόνια, περισσότερη ποιότητα

Ο νέος Ολυμπιακός θα έχει πρωτίστως πιο νεανικά και φρέσκα πνευμόνια (και ελληνικά σαν των Κίτσου, Βρουσάι και ξένα σαν των Καμαρά, Φαντιγκά) και θα επιχειρηθεί μια αύξηση της στάθμης της ποιότητας που θα αποτυπώνεται και στον αγωνιστικό χώρο γιατί π.χ. έχει άφθονη και ο Ρόνι Λόπες αλλά δεν την βλέπει κανείς στο χορτάρι με την ποσότητα και τη συχνότητα που πρέπει.

Αβραάμ, Ματιέ, Γιουσέφ

Σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί τι μέλλει γενέσθαι με τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες. Υπάρχουν περιπτώσεις που αποτελούν καθαρά απόφαση προπονητή (π.χ. Αβραάμ και Βαλμπουενά) και άλλες (π.χ. Ελ Αραμπί) που πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και με τη διοίκηση γιατί σημαντική παράμετρος είναι το οικονομικό. Ο «σκελετός» του νέου Ολυμπιακού είναι ήδη στο μυαλό και του Μαρτίνς και της διοίκησης και θ’ αρχίσει να παίρνει (δημόσια) σχήμα όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαγγέλης Μαρινάκης, εγγυητής ευημερίας, κάλυψε την ΑΜΚ 10 εκατ.ευρώ.

Μαρτίνς: Να φέρει κι άλλους βαθμούς ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα.

Γιατί ο Βατσλίκ έπρεπε να… πληρώσει εισιτήριο με τον ΟΦΗ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News