Μπαρτσελόνα: Σκοράρει σε επίπεδα Λίβερπουλ μέσα στο 2022

Μπαρτσελόνα: Με 28 γκολ μέσα στο 2022 οι Καταλανοί έχουν μόλις 3 λιγότερα από τη Λίβερπουλ και τον ίδιο αριθμό με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι «μπλαουγκράνα» είναι τρίτοι στο σκοράρισμα μεταξύ των ομάδων των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μέσα στο 2022 με 28 γκολ, οι παίκτες του Κλοπ έχουν 31 και οι Βεστφαλοί επίσης 28, αλλά δύο αγώνες λιγότερους συγκριτικά με την ομάδα του Τσάβι.  

Η Μπαρτσελόνα έχει πιάσει ρυθμό και αυτό φαίνεται με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Μετά και τα  4 γκολ που πέτυχε απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκουν με πολύ μεγάλη συχνότητα δίχτυα εντός του νέου ημερολογιακού έτους.

Γκολ και συνεχόμενες νίκες

Από τη στιγμή που από παιχνίδι σε παιχνίδι σκοράρει με ακόμα μεγαλύτερη άνεση, τόσο πιο άνετα θα έρχονται και οι νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα στις αναμετρήσεις με τη Βαλένθια, με τη Νάπολι και με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η Μπαρτσελόνα είχε σχεδόν ένα χρόνο να καταγράψει τρεις συνεχόμενες νίκες. Στις 15 Μαρτίου του 2021 είχε επικρατήσει εντός έδρας με σκορ 4-1 της Ουέσκα και αμέσως μετά είχε «σαρώσει» τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με σκορ 6-1 στο Σαν Σεμπαστιάν, ενώ είχε έρθει και η νίκη επί της Βαγιαδολίδ με 1-0. Σε εκείνο το σερί η Μπαρτσελόνα είχε σημειώσει 11 γκολ, τώρα έχει 1 παραπάνω.

Το «κεφάλαιο» Ομπαμεγιάνκ

Είναι σίγουρα από αυτούς που ξεχωρίζουν, είναι αυτός που ίσως κάνει τον περισσότερο… «θόρυβο». Από τα 28 γκολ που έχει σημειώσει η Μπαρτσελόνα μέσα στο 2022, ο 32χρονος Γκαμπονέζος έχει βάλει τα 5 και μάλιστα σε 3 συνεχόμενα παιχνίδια: χατ-τρικ κόντρα στη Βαλένθια και από ένα στη Νάπολι και στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

O τρόπος με τον οποίο έχει προσαρμοστεί είναι εκπληκτικός και αυτό μεταφράζεται σε γκολ. Υπάρχει και ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο: ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνκ ακόμα δεν έφτασε καλά καλά στην Μπαρτσελόνα και έγινε ο πρώτος Αφρικανός ποδοσφαιριστής του ισπανικού πρωταθλήματος, μετά τον Εν Νεσιρί το Μάρτιο του 2021, που έχει σκοράρει σε τρία συνεχόμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. 

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Αν κάτι χαρακτήριζε την προ δεκαετίας Μπαρτσελόνα ήταν ο τρόπος με τον οποίο έδινε αξία στην κατοχή της μπάλας. Δεν φτάνει να έχεις μόνο την μπάλα στα πόδια σου, πρέπει να ξέρεις και τι να την κάνεις. Αυτό το στοιχείο επανέρχεται σταδιακά τουλάχιστον. Στα 6 τελευταία παιχνίδια η Μπαρτσελόνα έχει βάλει 19 γκολ έχοντας καταγράψει 82 τελικές προσπάθειες με τις 32 εξ αυτών να είναι εντός στόχου. Οπότε καταλαβαίνουμε πολύ εύκολα ότι και παραγωγική και αποτελεσματική είναι αυτή η Μπαρτσελόνα και ακριβώς γι’ αυτό είναι πλέον μεταξύ των ομάδων που σκοράρουν περισσότερο στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: «Συμφώνησε με τους “μπλαουγκράνα” ο Κρίστενσεν της Τσέλσι»

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Είναι διατεθειμένη να περιμένει τον Αθπιλικουέτα

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Η σχέση Τσάβι – Ντεμπελέ προκαλεί εντύπωση στα αποδυτήρια

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News