Κώστας Μπακογιάννης: «Το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό θα είναι το καλύτερο στην Ελλάδα»

Ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα είναι το καλύτερο στην Ελλάδα και από τις εξέδρες του θα φαίνεται η Ακρόπολη. 

Όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων:

Για την έγκριση του σχεδίου για τη δημιουργία του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο:

«Ηταν μια ιστορική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πήραμε μια ιστορική απόφαση. Εγκρίναμε τις τρεις συμβάσεις, οι οποίες είναι οι “ακρογωνιαίοι λίθοι” της συνολικής προσπάθειας που κάνουμε. Έχουμε, όπως ξέρετε, ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο δημιουργεί δυο υπερτοπικούς πόλους, ένα στο Βοτανικό με μια αρένα -το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα, ένα γήπεδο που από τις εξέδρες του θα φαίνεται η Ακρόπολη- έως 40 χιλ. θέσεων, και ταυτόχρονα στην Αλεξάνδρας κερδίζουμε ένα «πνεύμονα» πρασίνου, ένα “πνεύμονα” οξυγόνου, που μπορεί να συνδεθεί και με τα Κουντουριώτικα, σε μια περιοχή πυκνοκατοικημένη. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

Για το αν έχουν ξεπεραστεί τα μεγάλα εμπόδια: «Πλέον εμείς περνάμε από τη θεωρία στην πράξη. Έχουμε πολύ υψηλό βαθμό βεβαιότητας και πολύ υψηλό βαθμό ωριμότητας. Είναι ένα έργο εξαιρετικά καλοδουλεμένο και θα δείτε τις πρόδρομες εργασίες σε μερικούς μήνες στην περιοχή του Ελαιώνα. Εκεί, νομίζω, θα είναι και η καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι το άπιαστο αυτό όνειρο των τελευταίων δεκαετιών, θα συνεχίσει να παραμένει άπιαστο. Πλέον μιλάμε για ένα σχέδιο απολύτως ρεαλιστικό, απολύτως εφικτό». 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News