Λιόν: Δωρεά 50.000 ευρώ για τα παιδιά στην Ουκρανία

Η Λιόν προχώρησε σε μία αξιέπαινη κίνηση ανακοινώνοντας πως θα δωρίσει 50.000 ευρώ στη UNICEF για τη στήριξη των παιδιών στη χώρα.

Σύλλογοι, ομάδες και παίκτες από ολόκληρο τον πλανήτη στέλνουν βοήθεια στην Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Η Λιόν, από την πλευρά της Γαλλίας, προχώρησε σε μία αξιέπαινη κίνηση. Πιο αναλυτικά, ο γαλλικός σύλλογος ανακοίνωσε σήμερα (4/3) πως θα δωρίσει 50.000 ευρώ στη UNICEF για τη στήριξη των παιδιών στη χώρα.

Στόχος της Λιόν είναι να στηρίξει την UNICEF στην Ουκρανία, προκειμένου να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση σε νερό, εκπαίδευση, υγεία και ασφάλεια.

«Ο κόσμος του αθλητισμού μπόρεσε να ανταποκριθεί και έχει κινητοποιηθεί με μία φωνή για την ειρήνη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε απαιτούν να δείξουμε αλληλεγγύη και αυτό κάνει η Λιόν.

Θα ενισχύσουμε τις ενέργειές μας τις επόμενες εβδομάδες, ιδιαίτερα γύρω από το ποδόσφαιρο, για να δείξουμε για άλλη μια φορά ότι ο αθλητισμός είναι φορέας εθνικής συνοχής, αλλά και διεθνούς χάρη στις κοινές μας αξίες», σημείωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Ζαν Μισέλ Ολά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News