Μεξικό: Δημοσιεύματα για 17 νεκρούς - «Κανένας νεκρός», λένε οι Αρχές

Μεξικό: Σοκάρουν οι πληροφορίες για 17 νεκρούς στο γήπεδο. Επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν.

Σοκάρουν οι εικόνες, αλλά και οι πληροφορίες που έρχονται από το Μεξικό. Σύμφωνα με αυτές που μεταφέρονται από τα τοπικά ΜΜΕ, στα επεισόδια στη διάρκεια του αγώνα Κερετάρο – Άτλας, τουλάχιστον 17 οπαδοί είναι νεκροί. Πρόκειται για πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από κάποια επίσημη Αρχή. 

Προσοχή: Σκληρές εικόνες στα βίντεο που ακολουθούν 

Η Μεξικανική Liga ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των αγώνων που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του Μεξικού.

 

Νωρίς το πρωί, αξιωματούχοι από υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, διαψεύδοντας φήμες στα κοινωνικά δίκτυα που κάνουν λόγο για αρκετούς θανάτους, μιλούσαν μόνο για σοβαρά τραυματίες.

 

Οι συμπλοκές στην κερκίδα ξεκίνησαν στο 63ο λεπτό του αγώνα. Οι λιγοστοί άνθρωποι της ασφάλειας του γηπέδου άφησαν το κοινό να καταφύγει στον αγωνιστικό χώρο που προκάλεσε την άμεση διακοπή της συνάντησης. Στο γήπεδο, οι οπαδοί συνέχισαν να συμπλέκονται καθώς οικογένειες με παιδιά προσπαθούσαν να προστατέψουν τον εαυτό τους.

«Οι υπεύθυνοι για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο γήπεδο θα τιμωρηθούν υποδειγματικά», αντέδρασε ο πρόεδρος της μεξικανικής Football League, Μίκελ Αριόλα.

 

Ο σύλλογος της Άτλας ζήτησε σε ανακοίνωσή του να διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθούν οι ευθύνες. Ο σύλλογος του Κερετάρο καταδίκασε επίσης αυτές τις πράξεις βίας στο γήπεδό του.

Το Μεξικό θα φιλοξενήσει από κοινού το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2026 με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News