ΞΑΝΘΗ: Επιμένει... ελληνικά

Λένε πως όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στη ζωή αν δεν δε θα μάθεις, έκφραση που όπως φαίνεται βρίσκει εφαρμογή και στην Ξάνθη.

Λένε πως στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο αν δεν πάθεις δε θα μάθεις, έκφραση που όπως φαίνεται βρίσκει εφαρμογή και στην Ξάνθη. Οι Ακρίτες οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάρουν το δεύτερο εισιτήριο για τη Super League, έχουν αλλάξει στρατηγική ενόψει της νέας Super League 2.

Η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τα ηνία στον Ιεροκλή Στολτίδη, όπου θα του ταίριαζε καλύτερα ο τίτλος του αθλητικού δειυθυντή και πλέον σκέφεται περισσότερο… ελληνικά, γεγονός που μαρτυρούν και οι πρώτες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Η πρώτη τετράδα έχει έντονο άρωμα από Super League 2 με τον στόχο να είναι ένας και μοναδικός, η άνοδος και η επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αλέξης Μιχαήλ, Αστέριος Γιακουμής, Τάσος Κρητικός και Χρήστος Μπάτζιος είναι οι παίκτες που άνοιξαν το χορό της θερινής μεταγραφικής περιόδου για την Ξάνθη. Επιλογές του Ιεροκλή Στολτίδη ο οποίος έχει την πρόθεση να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, με άλλους δυο παίκτες να βρίσκονται στη λίστα του. 

Ο λόγος γίνεται για τον Βαγγέλη Πλατέλλα και τον Ηλία Τσέλιο, οι οποίοι είναι σε προχωρημένες επαφές με τους Ακρίτες και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Η αλλαγή του πλάνου αποφασίστηκε και εφαρμόζεται σε συνάρτηση, με τις συνθήκες που επικρατούν. 

Στην αρχή της θητείας του Μπιλ Παπάς το συνολικό μπάτζετ εμφανίστηκε στα 10 εκατ. ευρώ, με παίκτες και τεχνικό τιμ από την Αυστραλία. Οι απαιτήσεις της Super League 2 είναι πολύ συγκεκριμένες, γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκαν οι αλλαγές. 

Προπονητής αναμένεται να είναι ο Πορτογάλος Ζαιμε Μονρόι Ζάμιτ, η ανακοίνωση του οποίου θα δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια του σχεδιασμού. Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν οι αποδεσμεύσεις παικτών και μελών του προηγούμενου τεχνικού επιτελείου, με την Αυστραλία να είναι ο προορισμός των περισσότερων εξ’ αυτών. 

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε πως ο βασικότερος παράγοντας που πιθανόν να επιφέρει αλλαγές, είναι η κατάληξη της ιστορίας με το φερόμενο ως οικονομικό σκάνδαλο του Μπιλ Πάπας στην Αυστραλία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News