Πόλεμος στην Ουκρανία: Οικονομική ενίσχυση από Παρί, Λιόν και Premier League

Το ποσό των 50.000 ευρώ προσέφερε η διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν, ως πρώτη οικονομική βοήθεια για τα παιδιά της Ουκρανίας, μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στη χώρα. H Λιόν δώρισε 50.000 ευρώ στη Unicef για τον ίδιο σκοπό, ενώ η Premier League θα διαθέσει 1,2 εκατομμύρια ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια.

Τα χρήματα αυτά θα δοθούν για την αγορά και τη διανομή 9.000 πακέτων που θα περιλαμβάνουν προϊόντα υγιεινής και διατροφής, συμπεριλαμβανομένου γάλακτος σε σκόνη, πάνες, σαπούνι, ακόμη και φαρμακευτικά σκευάσματα.

«Τα πακέτα θα αγοραστούν σε χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία από τους εταίρους της γαλλικής Secours Populaire, η οποία συνεργάζεται για περισσότερα από έξι χρόνια με το ταμείο χορηγίας της Παρί Σεν Ζερμέν» ανέφερε η ανακοίνωση της παριζιάνικης ομάδας.

Την τελευταία εβδομάδα, ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει πολλαπλασιάσει τις πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Στη Γαλλία, η Λιόν δώρισε 50.000 ευρώ στη Unicef για να βοηθήσει τα παιδιά, ενώ η Premier League, δήλωσε την Τρίτη (08/03) ότι θα δωρίσει ένα εκατομμύριο λίρες (1,2 εκατομμύρια ευρώ) για ανθρωπιστική βοήθεια».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News