Χρυσή Μπάλα: Οι αλλαγές που ετοιμάζονται και τα κριτήρια που αναδεικνύουν τον νικητή

Χρυσή Μπάλα: Αλλαγές ετοιμάζει το France Football όσον αφορά την Χρυσή Μπάλα, όπως και τα κριτήρια που θα αναδεικνύουν τον κορυφαίο.

O θεσμός της Χρυσής Μπάλας δημιουργήθηκε το 1956 από το γαλλικό περιοδικό France Football και κάθε χρόνο απον’εμει το βραβείο στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι επιλογές για τον νικητή εγείρουν ερωτήματα και συζητήσεις σχετικά με τα κριτήρια που επιλέγεται ο κορυφαίος όλων.

Σύμφωνα με την Equipe, υπάρχουν σκέψεις να έχουμε αλλαγές στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με την χρονική περίοδο που θα απονέμεται το βραβείο, καθώς αυτή τη στιγμή μετρούν περίπου δύο ημιπερίοδοι, από Ιανουάριο έως Ιούλιο και από Αύγουστο έως Δεκέμβριο. Αυτό θα αλλάξει και θα μετρά η σεζόν από το φθινόπωρο έως το καλοκαίρι έτσι ώστε να μην υπάρχουν σημαντικές αλλαγές όπως μεταγραφές.

Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει περισσότερο με τους ποδοσφαιριστές. Από το 2023 πιθανότατα και μετά, θα μετρούν περισσότερο οι τίτλοι που κατέκτησε συγκριτικά με την ατομική του απόδοση και τους αριθμούς που κατέγραψε, όπως δεν θα λαμβάνεται υπόψη η συνολική του πορεία και καριέρα, αλλά τα πεπραγμένα του μέσα στην σεζόν.

Τέλος, αυτή τη στιγμή ψηφίζουν 170 δημοσιογράφοι, με το εκλογικό σώμα να αναμένεται να περιοριστεί στους 100, ενώ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά αναμένεται να μπει στο σώμα που θα αποφασίζει για τους τελικούς 30 υποψηφίους που θα διεκδικούν την χρυσή μπάλα.

Οι αλλαγές πρόκειται να δημοσιευτούν στο France Football, σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστή η ημερομηνία.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News