Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς χρειάζεται αναβάθμιση στο «9»

Πλέον, δεν επιδέχεται αμφισβήτηση: Μακέντα και Καρλίτος δεν έχουν καταφέρει να μετατραπούν σε σημεία αναφοράς στην επίθεση του Παναθηναϊκού και το καλοκαίρι θα αποκτηθεί ένας πρωτοκλασάτος στράικερ.

Ένα είναι πλέον δεδομένο στον Παναθηναϊκό εν όψει του καλοκαιριού: θα αποκτηθεί ένα βασικό «εννιάρι». Το δείγμα είναι επαρκές και η τριάδα που στελεχώνει τη γραμμή κρούσης, δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Τριφυλλιού, τουλάχιστον σε διάρκεια.

Ο Καρλίτος, ο Φεντερίκο Μακέντα και ο Φώτης Ιωαννίδης έχουν μεμονωμένες εξάρσεις, όμως κανένας από τους τρεις δεν άντεξε σε βάθος τη σεζόν. Πρακτικά, ο μοναδικός ο οποίος αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον είναι ο Ιωαννίδης. Ο 21χρονος στράικερ έχει ένα ελκυστικό ποδοσφαιρικό «πακέτο» και με την ανάλογη δουλειά, θα εξελιχτεί σε έναν σύγχρονο και παραγωγικό στράικερ.

Ο Ιωαννίδης είναι και ο μόνος σίγουρος για το δυναμικό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Στο Τριφύλλι πιστεύουν πολύ στις δυνατότητες του συγκεκριμένου παίκτη και για αυτό τον Ιανουάριο, αρνήθηκαν την πρόταση από τις ΗΠΑ για την πώληση του.

Αντίθετα, ο Φεντερίκο Μακέντα και ο Καρλίτος δείχνουν να έχουν προσφέρει όσα μπορούσαν. Δεν είναι αδιάφοροι, δεν είναι κακοί παίκτες, συμπεριφέρονται άψογα και επαγγελματικά. Ωστόσο, είναι προφανές ότι αδυνατούν να μετατραπούν στον δεινό σκόρερ που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός.

Ο Μακέντα ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ του «φουνταριστού» που ψάχνει ο Γιοβάνοβιτς. Ωστόσο, το βιογραφικό του Ιταλού αποδεικνύει πως έχει συγκεκριμένη παραγωγικότητα σε γκολ. Από την άλλη, ο Καρλίτος έχει καλύτερα τελειώματα, χωρίς να καλύπτει τις υπόλοιπες προδιαγραφές που ζητάει ο Σέρβος προπονητής.

Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι η επόμενη «πίστα» στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς, απαιτεί έναν πιο ποιοτικό στράικερ. Αυτός θα αγοραστεί το καλοκαίρι, εφόσον ο 60χρονος τεχνικός συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News