ΣΠΑΛΕΤΙ: «Είμαι περήφανος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα»

Τι είπε για τον Ινσίνιε, τις μεταγραφές, το Τσάμπιονς Λιγκ και το στυλ παιχνιδιού που ονειρεύεται να αποκτήσει η Νάπολι.

O 62χρονος προπονητής, την πρώτη του ημέρα στο προπονητικό κέντρο Κονάμι, ανέλυσε τα νέα δεδομένα στην καριέρα του και παρομοίασε τη Νάπολι σαν «ένα ταξίδι της ψυχής».  

«Είμαι πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι στη Νάπολη. Αυτή η ομάδα μου ταιριάζει πολύ. Είναι μια υπέροχη ομάδα και θέλω να γνωρίσω τους παίκτες το συντομότερο δυνατό για να δούμε πόσο καλά το γνωρίζουν», ήταν οι πρώτες του κουβέντες. 

 

«Η Νάπολη είναι ένα ταξίδι ψυχής»

«Έμαθα τα πάντα για την ομάδα από τότε που συμφώνησα ότι θα είμαι ο προπονητής της. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και όταν φοράω τα ρούχα της ομάδας, η καρδιά μου χτυπά δυνατά. Ήμουν ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της γιατί η Νάπολη είναι ένα ταξίδι για την ψυχή.Έχω υπάρξει προπονητής στη Ρώμη, στην Αιώνια Πόλη, στην Αγία Πετρούπολη, στην πόλη των Τσάρων, στο Μιλάνο, σε μια βιομηχανική πόλη της «Μαντονίνα». Τώρα είμαι περήφανος που βρίσκομαι στη Νάπολη – κυρίως γιατί θα είμαι στον γήπεδο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Αυτή είναι η πόλη του Αγίου Ιανουαρίου, όπου το ποδόσφαιρο και τα θαύματα είναι το ίδιο πράγμα.  Μου αρέσει πολύ το σύνθημα ,” θα είμαι μαζί σου “, γιατί εκφράζει μια ισχυρή αίσθηση του ανήκειν, το οποίο είναι θεμελιώδες. Πρέπει να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε όσο μπορούμε, αλλά πρέπει επίσης να δείξουμε ότι αξίζουμε να εκπροσωπούμε αυτόν τον σύλλογο και τον κόσμο του. Πρέπει να ξεπληρώσουμε την αγάπη που μας δείχνουν, δίνοντας τα πάντα στο γήπεδο».

«Θέλω πολύ να συνεργαστώ με τον Ινσίνιε, συγχαίρω τον Ντι Λορέντσο»

Για τον Λορέντσο Ινσίνιε, την πορεία της Ιταλίας στο EURO και τον Τζιοβάνι Ντι Λορέντσο είπε:

«Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να μιλήσω μαζί του πριν μιλήσω δημόσια. Έχω μιλήσει στον Λορέντσο στο τηλέφωνο για να τον συγχαρώ για το γκολ του και για την πορεία της  εθνικής ομάδας. Του είπα επίσης ότι θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Φυσικά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που τα καθορίζουν αυτά και θα τα πούμε όταν επιστρέφει. Είχε ένα φανταστικό τουρνουά μέχρι στιγμής, δείχνοντας ακριβώς τι μπορεί να κάνει. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον Τζιοβάνι Ντι Λορέντσο επειδή είναι ένας ευέλικτος αμυντικός που κάνει τα πάντα καλά».

«Η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι φυσικά ο στόχος μου και η εμμονή μου»

«Θέλω να είμαι μια ισχυρή φιγούρα για αυτήν την ομάδα. Το επιτελείο μου και εγώ θέλουμε να θυμόμαστε πως  γράφουμε ένα κεφάλαιο της ποδοσφαιρικής ιστορίας  αυτής της πόλης.Για την ευθύνη σχετικά με την επιστροφή της Νάπολι στο Τσάμπιονς Λιγκ:Ο πρώτος μας στόχος είναι να τερματίσουμε στις τέσσερεις πρώτες θέσεις  γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε  μερικές εξαιρετικές  ομάδες. Η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι φυσικά ο στόχος μου και η εμμονή μου. Η ομάδα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλή, αλλά θα είναι πιθανώς διαφορετική από εκείνη που έχουμε δει την περασμένη σεζόν. Στόχος μας είναι να συνθέσουμε μια διαφορετική ομάδα, που να είναι όμως  εξίσου καλή.Θέλω μια γενναία ομάδα που θα είναι ικανή να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο και πρόκληση».  

«Να καλύψουμε τυχόν κενά με τους σωστούς παίκτες»

Για τις μεταγραφές:

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί  και να παρακολουθούμε τι συμβαίνει γύρω μας. Η Νάπολη διαθέτει ρόστερ  υψηλού επιπέδου. Είμαστε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο και αρχικά πρέπει να εξετάσουμε  την ομάδα που έχουμε αυτή τη στιγμή επειδή είναι σίγουρα πολύ ποιοτική. Τότε θα πρέπει να καλύψουμε τυχόν κενά με τους σωστούς παίκτες. Είναι μια συνεχής, καθημερινή διαδικασία».

«Η ομάδα της Ιταλίας είναι το ιδανικό μοντέλο της ομαδικής νοοτροπίας»      

Σχετικά με το στυλ παιχνιδιού που θέλει να περάσει στην νέα του ομάδα:”Πρέπει να είμαστε καλοί σε όλα, με κάποιο τρόπο. Η, βασική μας φιλοσοφία θα είναι να παίζουμε επιθετικά, αλλά προφανώς θα πρέπει να είμαστε σε θέση να προσαρμοζόμαστε στο παιχνίδι των αντιπάλων. Η τωρινή ομάδα της Ιταλίας είναι το ιδανικό μοντέλο της ομαδικής νοοτροπίας»      

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News