ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Το success story του Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ στον κόσμο των επιχειρήσεων

Μπορεί τελευταία να βρίσκεται σε δύσκολο «φεγγάρι» ποδοσφαιρικά, ωστόσο στον τομέα των επιχειρήσεων «σκοράρει» ακατάπαυστα.

Ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ δεν διανύει και την καλύτερή του αγωνιστική περίοδο. Η πορεία του με την Δανία μέχρι τα ημιτελικά ήταν εξαιρετική, όμως ο ίδιος δεν συνεισέφερε αρκετά σ’ αυτή. Στην Μπαρτσελόνα του ασκείται δριμεία κριτική για το γεγονός πως το επίπεδό του δεν είναι για να παίζει στους Καταλανούς ενώ πρόκειται για έναν παίκτη, που ήρθε ως λύση ανάγκης και ελλείψει άλλων επιλογών.

Ωστόσο, όσο δυσκολεύεται πλέον να ανταπεξέλθει, στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, στις αυξημένες ποδοσφαιρικές απαιτήσεις των Μπλαουγκράνα, άλλο τόσο διαπρέπει στο εξωγηπεδικό και πιο συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις του.

Βλέπετε ο 30χρονος Δανός σέντερ φορ δεν επαναπαύεται στα περίπου 5,2 εκατ. το χρόνο που έχει λαμβάνειν από την Μπαρτσελόνα, αλλά φροντίζει να «αυγαταίνει» την παρουσία του κάνοντας επενδύσεις και μπαίνοντας στον χώρο των επιχειρήσεων.

Η πιο κερδοφόρα απ’ αυτές είναι η κίνηση που έκανε να επενδύσει το 2017, 675.000 ευρώ μαζί με τον θείο του Φίλιπ Μίκαελ στην NYCE Companies. Μέχρι το τέλος της χρονιάς η αξία της έφτασε τα 8,4 εκ. ευρώ και πλέον αξίζει 211εκ. όντας πλέον ο πιο πλούσιος παίκτης της Μπαρτσελόνα, μετά την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι.

Σύμφωνα μάλιστα με το ΒT, ο ίδιος και πάλι με τον θείο του έχουν στην κατοχή τους 1.500 διαμερίσματα και υπό κατασκευή άλλα 500.

«Ξεκίνησε με την οικογένειά μας που είχε μακρά παράδωσει στις επιχειρήσεις real estate. Θα καταλάβεις ότι ένας από τους τρόπους που μπορείς να χτίσεις μια περιουσία και να εξασφαλίσεις το οικονομικό σου μέλλον είναι το να επενδύεις στην δημιουργία ακίνητης περιουσίας. Κι αυτό είναι που κάνω με τον πατέρα μου και τον Μάρτιν απ’ ότι ήρθα εδώ» λέει ο θείος Μίκαελ και συνεχίζει «ο ρόλος του Μάρτιν σχετίζεται πιο πολύ με την στρατηγική και το όραμα μακροπρόσθεμα. Ανακατεύεται, αλλά όχι τόσο που να τον αποσπά από το ποδόσφαιρο».

Αλλά δεν είναι μόνος αυτές οι επιχειρηματικές ασχολίες. Δεν θα μπορούσε να αφήσει έξω απ’ αυτό τη γυναίκα του με την οποία διατηρούν την φίρμα ρούχων «Τρέντε», η οποία λέγεται πως έχει μεγάλη πέραση στην Γαλλία.

Ακόμη στην κατοχή του διατηρεί και το εστιατόριο «Gave» που βρίσκεται στην Βαρκελώνη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News