Ντιέγκο Μαραντόνα: Αφαίρεσαν τον D10s από το FIFA 2022 - Η ανακοίνωση και η δικαστική διαμάχη

Η EA Sports επιβεβαίωσε ότι το εικονίδιο του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει αφαιρεθεί από το FIFA 22 Ultimate Team, λόγω δικαστικής διαμάχης αναφορικά με τα δικαιώματα του ονόματός του. 

«Λόγω δικαστικής διαμάχης με τρίτους, πρέπει να αναστείλουμε την εμφάνιση του Ντιέγκο Μαραντόνα από τα FIFA Ultimate Team Packs, στο μελλοντικό περιεχόμενο FUT και στο Soccer Aid World XI στο EA SPORTS FIFA 22», δήλωσε εκπρόσωπος της EA Sports στο Mirror Football.

«Τα εικονίδια του Ντιέγκο Μαραντόνα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα σε πακέτα, SBC και FUT Draft και το εύρος τιμών τους θα παραμείνει στην τρέχουσα αξία τους μέχρι νεοτέρας», γνωστοποίησε η EA Sport στην επίσημη ανακοίνωσή της.

«Πάντα συμπεριλαμβάναμε την εικόνα του Μαραντόνα σε έγκυρες συμφωνίες άδειας χρήσης, πρώτα με τον ίδιο τον κ. Μαραντόνα και αργότερα με την εταιρεία που δικαιούται να αδειοδοτήσει τα δικαιώματα της εικόνας του παγκοσμίως. Μοιραζόμαστε την απογοήτευση των οπαδών μας και ελπίζουμε να φέρουμε ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα του ποδοσφαίρου πίσω στο παιχνίδι κάποια στιγμή στο μέλλον», ανακοίνωσε η EA Sports. 

Σύμφωνα με το Infobae, η EA Sports είχε χειριστεί την υπόθεση με τον Στέφανο Τσέσι, ο οποίος μετά τη δίκη δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι ήταν ο ιδιοκτήτης των δικαιωμάτων του ονόματος του Ντιεγκίτο. Τώρα ανήκουν στον δικηγόρο Ματίας Μόρλα και ως εκ τούτου δεν έχουν ισχύ όσα υπέγραψε ο εκείνος. 

Η ανακοίνωση της EA Sports επιβεβαιώνει ότι οι παίκτες που έχουν ήδη αποκτήσει ένα στοιχείο παίκτη Maradona δεν θα αφαιρεθούν τα στοιχεία τους από τις ομάδες τους, με τα στοιχεία του να είναι πλέον διαθέσιμα μόνο από την αγορά μεταγραφών FIFA 22 Ultimate Team. 

Ο Μαραντόνα συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στο στο FIFA 18 της EA Sports, με τον Αργεντινό να εμφανίζεται ως νέο εικονίδιο FUT μαζί με τους Ρονάλντο, Ροναλντίνιο, Τιερί Ανρί και Λεβ Γιασίν. Στο FIFA 18, η EA Sports παρουσίασε τα εικονίδια FUT ως αντικατάσταση των FUT Legends.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News