Ραζβάν Λουτσέσκου: «Στην Ελλάδα ένα ολόκληρο σύστημα δημιουργήθηκε για τον Ολυμπιακό»

O Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του και αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ, την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στον Έντι Ιορντανέσκου, που ανέλαβε την εθνική Ρουμανίας. 

Όσα ανέφερε ο τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά»: 

Για τον ΠΑΟΚ και για τον συμπατριώτη του, Αλεξάντρου Μιτρίτσα: «Έχουμε μόνο μία ήττα από τον Δεκέμβριο. Μόνο μία αποτυχία στο Conference League, που όμως ακολούθησε νίκη εντός έδρας και πρόκριση. Είμαστε σε μια μετάβαση στην επόμενη σεζόν και το μέλλον φαίνεται καλό. Ο Άλεξ Μιτρίτσα, όπως και οι άλλοι παίκτες, είναι σημαντικός για την ομάδα. Είμαστε μέσα σε πολλούς στόχους. Έπρεπε να προσαρμοστεί, είναι μια πλήρης αλλαγή. Πάει καλά, προχωράει. Ό,τι και να γίνει στην Ελλάδα, θα μείνω στην ποδοσφαιρική ιστορία. Γίνονται συζητήσεις, γράφει ο Τύπος. Ένας προπονητής το έχει στη γωνία του μυαλού του ότι θα απολυθεί. Έρχονται σημαντικοί αγώνες, αυτό έχει σημασία για μένα. Είμαστε σε φάση ανασυγκρότησης, προλαβαίνουμε». 

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Ο Ολυμπιακός έχει 20 τίτλους, ο ΠΑΟΚ μόνο 3. Είναι ένα σύστημα που δημιουργήθηκε για αυτόν, όχι μόνο αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο», ανέφερε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. 

Για την εθνική ομάδα της χώρας του, ο τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά», ανέφερε: «Δεν υπάρχει πίεση για τον Έντι Ιορντενέσκου, πρέπει να είναι τυχερός! Ο προπονητής πρέπει να καταλάβει τι σημαίνει εθνική ομάδα. Πρέπει να διαμορφώσει τις ιδέες του ανάλογα τις δυνατότητες της ομάδας. Αφήστε τον να χτίσει. Η Ρουμανία δεν ήταν πρωταθλήτρια κόσμου ή Ευρώπης. Ονειρευόμαστε παραπάνω από αυτό που είμαστε. Αν αλλάζουμε πάντα, δεν κάνουμε τίποτα, χρειαζόμαστε ισορροπία». 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News