Ολυμπιακός: Το μπρα ντε φερ των μαέστρων

Από τη μία βρίσκεται ο Κώστας Φορτούνης για τον οποίο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις και προσπαθεί να επιστρέψει σιγά σιγά μετά από τον δεύτερο σοβαρό τραυματισμό του την τελευταία 3ετία. Από την άλλη υπάρχει ο φρέσκος στην ομάδα (και γενικώς αφού είναι πέντε χρόνια νεότερος) Ζοάο Καρβάλιο που βλέπει τον Ολυμπιακό ως ευκαιρία του να δώσει εκ νέου ώθηση στην καριέρα του.

«Μονομαχία» για να πειστεί ο Μαρτίνς

Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σ’ ένα μπρα ντε φερ μεταξύ δύο πολύ ποιοτικών ποδοσφαιριστών. Ο Έλληνας και ο Πορτογάλος αγωνίζονται ουσιαστικά στην ίδια θέση και κάνουν τα ίδια πράγματα στο γήπεδο. Γι’ αυτό λοιπόν οφείλει, ο καθένας από την πλευρά του, να προσπαθήσει να πείσει τον Πέδρο Μαρτίνς ότι πρέπει να του δώσει προτεραιότητα. Αυτή η «μονομαχία» θα αρχίσει στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Τότε που και ο «Φόρτου» θα είναι πιο έτοιμος και ο Καρβάλιο θα έχει μάθει ακόμα περισσότερα τη νέα του ομάδα και τους καινούργιους συμπαίκτες του.

Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και το μεγάλο κοινό

Αμφότεροι έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ο Φορτούνης είναι δημοφιλής στον κόσμο, είναι Έλληνας και γνωρίζει καλά την ομάδα. Ο Καρβάλιο έχει όρεξη για αποδείξεις, είναι πολύ νεότερος και δεν «κουβαλάει» το ιατρικό παρελθόν του Κώστα. Υπάρχει και ένα μεγάλο κοινό που κάνει αυτή τη μάχη πιο ενδιαφέρουσα. Το συμβόλαιο του Φορτούνη λήγει το καλοκαίρι του 2023 όπως και του Καρβάλιο το αρχικό κλειστό 1,5 στο οποίο υπάρχει περιθώριο για επέκταση για άλλα δύο χρόνια και το οποίο είναι στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια των πρωταθλητών.

Άρα αμφότεροι εξετάζονται και αμφότεροι πρέπει να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να πείσουν τον Μαρτίνς που έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι δίκαιος και θα βάζει όποιον τον πείθει με τη σκληρή δουλειά και την ταπεινότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως η διακοπή φέρνει τον Φορτούνη πιο κοντά στην ομάδα.

Καλύτερα ο Μασούρας, ετοιμάζεται για την ΑΕΚ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News