Λιντς: Νέο πλήγμα για Μπάμφορντ

Λιντς: Ο επιθετικός της Λιντς, Πάτρικ Μπάμφορντ, πρόκειται να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν μετά από επιδείνωση του τραυματισμού του στο πόδι…

Ο επιθετικός της Λιντς, Πάτρικ Μπάμφορντ, πρόκειται να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν μετά από επιδείνωση του τραυματισμού του στο πόδι.

Η Λιντς που απειλείται με υποβιβασμό, επιβεβαίωσε χθες το βράδυ ότι ο 28χρονος Μπάμφορντ υπέστη ρήξη της πελματιαίας απονεύρωσης – στο πέλμα του ποδιού του – και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον έξι εβδομάδες. Ο Μπάμφορντ αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά από μόλις 23 λεπτά στον τελευταίο αγώνα της Λιντς, τη σημαντική νίκη της επιστροφής με 3-2 στη Γουλβς, και δάκρυσε καθώς καθόταν πίσω στον πάγκο.

Ο Άγγλος διεθνής είχε μόλις επιστρέψει στη δράση αφού τραυματίστηκε στο ισχίο του, πανηγυρίζοντας την ισοφάριση της τελευταίας στιγμής κόντρα στην Μπρέντφορντ στις αρχές Δεκεμβρίου και στη συνέχεια αντιμετώπισε πρόβλημα στο πόδι στην προπόνηση. Ο Μπάμφορντ τραυματίστηκε επίσης στον αστράγαλό του τον Σεπτέμβριο και έχει καταφέρει μόλις εννέα εμφανίσεις στην Premier League όλη τη σεζόν, με τη Λιντς να δυσκολεύεται λόγω της απουσίας του.

«Ο Πάτρικ έπαιξε με τραυματισμό της πελματιαίας περιτονίας τους τελευταίους 12 μήνες και παρά τη θεραπεία και μια παρατεταμένη περίοδο αποκατάστασης, ο τραυματισμός έχει εξελιχθεί από μερική ρήξη σε πλήρη ρήξη», δήλωσε ο επικεφαλής ιατρός της Λιντς, Ρομπ Πράις. Όπως γνωρίζουν όλοι οι αθλητικοί γιατροί, οι τραυματισμοί στην πελματιαία απονεύρωση είναι εμφανώς δύσκολο να αντιμετωπιστούν, αλλά όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι βέβαιοι ότι θα αναρρώσει πλήρως από αυτόν τον τραυματισμό εγκαίρως.

«Αυτό που χρειάζεται είναι μια περίοδος ξεκούρασης και αποκατάστασης για να επιτρέψει στο σώμα του να ανακάμψει πλήρως».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News