Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Αλ Κελαϊφί ανακοίνωσε δωρεά 1 εκατ. ευρώ της ECA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ολέγκ Προτάσοφ άκουσε τον Αλ Κελαϊφί να ανακοινώνει δωρεά 1 εκατ. ευρώ της ECA για τον ουκρανικό λαό

O πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων), Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη γενική συνέλευση της ECA που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ για τη στήριξη του ουκρανικού λαού, ενώ τόνισε ότι «πολλοί σύλλογοι υποδέχτηκαν νεαρούς παίκτες».

Ο Αλ Κελαϊφί το δήλωσε μπροστά στον Όλεγκ Προτάσοφ -εκπρόσωπο της oυκρανικής ομοσπονδίας- και τον Σεργκέι Πάλκιν -διευθύνοντα σύμβουλο της Σαχτάρ Ντόνετσκ-, τόνιζοντας ότι «είναι δύσκολες στιγμές και είμαστε όλοι λυπημένοι, ζητάμε ειρήνη. Οι δύσκολες καταστάσεις που βλέπουμε μας θυμίζουν τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή και γιατί το εκτιμούμε τόσο απελπισμένα. Μας θυμίζει επίσης τη θετική δύναμη του ποδοσφαίρου, την κοινωνική του αποστολή.»

Η αποτυχία της ευρωπαϊκής Super League ήταν μεταξύ των άλλων ζητημάτων που εξετάστηκαν, ενώ μίλησε για τη διαχείριση της πώλησης των δικαιωμάτων μάρκετινγκ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ανδρών, που εξασφάλισε η TEAM Marketing και η Relevent Sports Group:

«Αυτό σηματοδοτεί ένα νέο προοδευτικό μοντέλο διακυβέρνησης για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με συλλόγους που καθορίζουν τη μοίρα τους. Αποδεικνύει επίσης ότι οι σκεπτικιστές του ευρωπαϊκού μοντέλου ποδοσφαίρου ήταν λάθος. Περισσότερη επιρροή και περισσότερος πλούτος για τους συλλόγους, πιο προοδευτική διακυβέρνηση και περισσότερη ενότητα. Μερικοί άνθρωποι προσπάθησαν να γκρεμίσουν το σύστημα για να έχουν μόνο ένα μέρος του δηλαδή», τόνισε.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η ECA προτείνει προς την UEFA τη συμμετοχή δύο συλλόγων στο Champions League με βάση τον συντελεστή στην UEFA και όχι μόνο τη θέση τους στο τελευταίο πρωτάθλημα.

Από το 2024, όπως είναι γνωστό, η μορφή του Champions League θα αναμoρφωθεί.
Ο συντελεστής UEFA, υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τον μέσο όρο των αθλητικών αποτελεσμάτων τις προηγούμενες πέντε σεζόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News