Λευτέρης Λύρατζης: Από τα... χωριά της Καβάλας, βασικός στον ΠΑΟΚ και μέλος της Εθνικής

Λευτέρης Λύρατζης: Από τα… χωριά της Καβάλας, βασικός στον ΠΑΟΚ και μέλος της Εθνικής Ελλάδος.

Γεννημένος πριν από 22 χρόνια και βασικός δεξιός μπακ εδώ και μερικούς μήνες στον ΠΑΟΚ, έκανε ντεμπούτο και στην Εθνική Ανδρών, στην οποία κλήθηκε από… σπόντα, εξαιτίας του τραυματισμού του Κώστα Σταφυλίδη. O λόγος για τον Λευτέρη Λύρατζη.

Αγωνίστηκε για 75 λεπτά και κατά την αντικατάστασή του από τον Λάζαρο Ρότα, έκανε τον σταυρό του, προφανώς επειδή ένιωσε ότι σε ατομικό επίπεδο στάθηκε καλά. Η αλήθεια είναι πως για πρωτάρης και με δεδομένο ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν ένα μάτσο χάλια, ο Καβαλιώτης οπισθοφύλακας είχε υποφερτή παρουσία.

Αν μη τι άλλο δεν εκτέθηκε όσο οι στόπερ, για παράδειγμα, ενώ στο α’ ημίχρονο είχε και μία – δύο καίριες επεμβάσεις. Επιθετικά, βέβαια, δεν εισέφερε πολλά, αλλά και ποιος διακρίθηκε στον συγκεκριμένο τομέα; Στο κάτω της γραφής οι συμπαίκτες του οι έμπειροι της βραδιάς, απ’ αυτούς πρωτίστως είχαμε απαιτήσεις.

Για να φτάσει ο Λύρατζης να φορέσει τη φανέλα της «μεγάλης» εθνικής ομάδας χρειάστηκε να διανύσει μία μεγάλη διαδρομή, που αρχίζει από τον Κεραυνό Κρηνίδων, την ομάδα ενός χωριού της Καβάλας, απ’ όπου ξεκίνησαν κι άλλοι παίκτες στο παρελθόν, όπως ο Γιώργος Χ. Γεωργιάδης.

Από εξτρέμ στο δεξί άκρο της άμυνας

Ο Λύρατζης εντάχθηκε στο συγκεκριμένο σωματείο σε ηλικία 6 ετών, όμως πριν από 10 χρόνια η οικογένειά του μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Ετσι, από τα 12 έγινε μέλος του ΠΑΟΚ. Αρχικά ήταν εξτρέμ, με γνώρισμά του την ταχύτητα. Μάλιστα, έπαιζε και στα δύο άκρα της επίθεσης. Ωστόσο, το 2015 έμελλε να μετατεθεί στο δεξί άκρο της άμυνας και σ’ αυτή τη θέση σταδιοδρομεί. Σε αυτή και θα συνεχίσει, αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι επιφυλάσσει το μέλλον. Μπορεί κάποιος προπονητής να κρίνει ότι ο Λύρατζης μπορεί ν’ ανταποκριθεί και σε άλλο ρόλο. Ων ουκ έστιν αριθμός ποδοσφαιριστών που σε ώριμη ηλικία χρησιμοποιήθηκαν σε διαφορετική θέση από εκείνη όπου έκαναν την επαγγελματική τους εκκίνηση. Προς το παρόν, ο νεαρός Μακεδόνας γεύεται τους… χυμούς της προσπάθειάς του ως δεξιός μπακ: «πουλέν» του Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ κι εν ενεργεία διεθνής πλέον. Κι ακόμη η χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News